Recept je to veľmi jednoduchý, minútka. Niekto toto jedlo volá aj Fraštacká pochúťka. Zajedá sa chlebíkom a zapíja pivom, alebo vínom. Nikdy sa ho nerobí veľa. Vždy len jednotlivá, pre každého čerstvá porcia, ktorá sa ihneď konzumuje.

Rozpis je na dve porcie.

Balatónska špecialita

Mäso nakrájame na tenké rezne a následne na tenučké rezančeky. Rozpálime panvicu, pridáme lyžicu masti, alebo oleja a hodíme do nej pripravené mäso a jemne ho osolíme. Mäso prudko orestujeme, kým sa neodparí prebytočná tekutina a neostane nám na panvici okrem opečeného mäsa len tuk.

Vtedy pridáme k mäsu na jemno nastrúhané sterilizované sladkokyslé uhorky aj so šťavou a nasekané feferóny podľa chuti. Všetko spolu poriadne orestujeme, aby sa mäso obalilo v zelenine.

Pridáme horčicu, ktorá nám mäso zahustí. Premiešame a ihneď z panvičky podávame s čerstvým chlebíkom.

Počas celej prípravy sa táto balatónska špecialita nepodlieva, ani nezakrýva. Je to skutočne raz-dva hotové a ako rýchlo uvarené, tak rýchlo aj zjedené.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil jerica
~ 17.11.2014 - 21:05

perfektný "retro " super recept, ešte , že ťa mám, potrebujem likvidovať kuracie prsia, ver, recept ako na zavolanie, ušetrím vajíčka a čas, mienila som robiť medajlonky, ked som zbadala tvoj recept, nič , žiadne medajlonky.Zajtra na obed odchádzame do Dudiniec, toto bude super rýchlovka :-)