Je to niečo medzi parížskym a vlašským šalátom. S ničím kupovaným sa nedá porovnať. Šalát môžete použiť pod šunku na chlebíčky a hostia sa budú oblizovať.

Šalát na chlebíčky

Tento rozpis surovín v recepte je asi na jeden kilogram šalátu. Menej sa ani robiť neoplatí, pretože čo nedáte na chlebíčky, skonzumujete s čerstvým pečivkom. Ja som robila z dvojitej dávky, takže nech vás fotky nemýlia :-)

Uvarené zemiaky v šupke očistíme a vychladnuté nakrájame do väčšej nádoby na malinké kocky tak, že cez koliesko po kúskoch každý zemiak otáčame a tým ho odkrajujeme. Bielu šalátovú cibuľu nasekáme na celkom malé kocky do druhej misky. Cibuľu posolíme, posypeme čiernym mletým korením, premiešame a necháme chvíľku odležať. Keď je cibuľa zmäknutá, nasypeme ju k zemiakom a všetko zalejeme sladko-kyslým nálevom, asi 100 - 200 ml. Ako nálev použijeme tekutinu zo sterilizovaných uhoriek, ktorý do nádoby nalejeme cez sitko. Premiešame a necháme opäť odstáť.

Potom nastrúhajte uvarenú mrkvu a sladko - kyslé uhorky. Hrášok pridáme do nádoby spolu s mrkvou a uhorkami. Všetko spolu premiešame. Salámu pokrájame na malé rezančeky, pridáme do nádoby a premiešame spolu s ostatnými surovinami.

Šalát ochutnáme a podľa chuti ešte prisolíme a prikoreníme. Nakoniec pridáme do šalátu ochutenú majonézu, ak je príliš kyslá, pridáme aj mletý cukor. Všetko dochutíme worcesterom a už len jemne premiešame tak, aby sa šalát spojil. Ak sa je šalát hustý, prilejeme troška sladkej smotany.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil svetlany40
~ 31.12.2015 - 16:25

A uz kmitam v kuchyni a pripravujem silvestrovske dobroty . Chlebicky nesmia chybat , take nase slovenske 😀, salat som si pripravila vcera vecer , je perfektny .