Tento recept je zjednodušenou verziou originálu. Bravčové stehno by sa malo prešpikovať mrkvou, údeninou a sterilizovanou uhorkou. Nie každý to má ale rád. Ten kto nechce z mäsa niečo "vyprčkávať" preč, môže skúsiť túto verziu hamburského stehna.

Hamburské stehno

Na oleji opečieme zo všetkých strán bravčové stehno v celku, ktoré sme predtým osolili a posypali čiernym mletým korením.

Mäso dáme bokom a na výpeku opečieme malé kocky slaniny, cibuľu a postrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme nové korenie, bobkový list a asi deci nálevu z pohára sterilizovaných uhoriek.

Podlejeme vodou a dusíme za občasného podlievania, dokým nebude mäso mäkké.

Potom mäso vyberieme a omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku so sladkou smotanou. Necháme poriadne prevrieť, aspoň 15 minút. Omáčku prepasírujeme do kastróla cez sito, podľa potreby dochutíme a vložíme do nej rezančeky šunky a sterilizovanej uhorky.

Povaríme spolu ešte asi 5 minút. Nakrájame mäso a podávame s domácou knedľou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil emicka1523
~ 28.09.2013 - 13:32

No a tu je moj obedik podla tvojho receptu:):)ja ako poslusna ziacka skusam hned:):)vadarilo sa na 5*****...povedal moj manzel:)vyborne jedlo a s tou knedlou podla tvojho receptu:):)no paraaada:):)diky za tie tvoje skvele receptiky:):)

Zobraziť profil Henny
~ 08.03.2014 - 19:04

Super,zajtra bude k obedu :)

Zobraziť profil renulienka
~ 16.03.2016 - 14:25

Vyskúsané, chutilo, dakujem za recept ;-)