Hamburské stehno

emko ~ 18. február 2017 - 10:40

Tento recept je zjednodušenou verziou originálu. Bravčové stehno by sa malo prešpikovať mrkvou, údeninou a sterilizovanou uhorkou. Nie každý to má ale rád. Ten kto nechce z mäsa niečo "vyprčkávať" preč, môže skúsiť túto verziu hamburského stehna.

Na oleji opečieme zo všetkých strán bravčové stehno v celku, ktoré sme predtým osolili a posypali čiernym mletým korením.

Mäso dáme bokom a na výpeku opečieme malé kocky slaniny, cibuľu a postrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme nové korenie, bobkový list a asi deci nálevu z pohára sterilizovaných uhoriek.

Podlejeme vodou a dusíme za občasného podlievania, dokým nebude mäso mäkké.

Potom mäso vyberieme a omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku so sladkou smotanou. Necháme poriadne prevrieť, aspoň 15 minút. Omáčku prepasírujeme do kastróla cez sito, podľa potreby dochutíme a vložíme do nej rezančeky šunky a sterilizovanej uhorky.

Povaríme spolu ešte asi 5 minút. Nakrájame mäso a podávame s domácou knedľou.

Komentáre

emicka1523 ~ 28. september 2013 - 3:32

No a tu je moj obedik podla tvojho receptu:):)ja ako poslusna ziacka skusam hned:):)vadarilo sa na 5*****...povedal moj manzel:)vyborne jedlo a s tou knedlou podla tvojho receptu:):)no paraaada:):)diky za tie tvoje skvele receptiky:):)

0

VeroVerwest ~ 27. január 2021 - 7:57

Dobry vecer, pod korenovou zeleninou myslite mrkva a petrzlen? Alebo este nieco ine? Vopred dakujem :) Planujeme navarit v nedelu.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj