- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
A mám tu pre vás ďalší výborný zákusok bez múky.
Aj vám ostávajú z pečenia vaječné bielky? Ja do kysnutých koláčov väčšinu používam len žĺtky a bielky mi teda ostávajú.
Nevyhadzujem ich, ale ich odkladám do mrazničky buďto v mikrotenových sáčkoch, alebo mám maličké umelohmotné vedierka od jogurtu, tam si na viečko napíšem koľko ich mám a keď potrebujem, vyberiem.
Nechám ich voľne rozmraziť a so štipkou soli vyšľahám. Mám také skúsenosti, že bielky z mrazničky mi idú vždy lepšie vyšľahať, ako čerstvé. Niekedy ich začnem šľahať nie celkom rozmrazené, majú v sebe ešte kúsky ľadu a tie sa mi vyšľahajú najlepšie.
Takže milé dámy, nevylievajte bielky do umývadla, ale odkladajte, zamrazujte - zídu sa vám na takýto výborný zákusok :)
Suroviny
Cesto:
Krém:
Kategórie
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
smuuk043 ~ 2. marec 2015 - 11:01
Tento zákusok som včera urobila s malou dušičkou, kedže sa mi to nejako stále nezdalo..:) Dnes ked som ho skúsila tak som skoro spadla na zadok...vynikajúci!!! Ked budem chcieť ohúriť návštevu, urobím ho. Jedna škoda, že ten krém nie je urobený zo žltkov :) Musím nabudúce pohľadať dajaký recept. Moc ti ďakujem za tento recept!!!! :)
lyali ~ 21. október 2013 - 13:02
S tými bielkami je to super nápad. Veru stane sa, že ostanú. No čo, budem mraziť aj ja a potom šup s nimi do takýchto lákavých dobrôt :-) A o to viac, že bezlepková je táto dobrota - vo svojom okolí poznám bezlepkových.
Rutto ~ 20. október 2013 - 9:44
šikovňica veliká :)