Zavárané pečené mäso

Ďalší absolútne fantastický recept od mojej maminky. K tejto dobrote máme jednu už legendárnu vtipnú rodinnú historku, ktorú spomeniem o chvíľu. Ale teraz k veci...
Zavárané pečené mäso je nielen lacné a praktické, ale hlavne chuťovo geniálne. Ako sa vraví, v jednoduchosti je krása. Stačí len pár surovín. Mäsko sa vlastne pečie vo vlastnej šťave. Ochutené len soľou, cesnakom a rascou. A tá vôňa a chuť! Už len pri písaní tohto receptu sa mi zbiehajú slinky :)
Zavárané pečené môso pripravte určite vo väčšom množstve, pretože mizne závratnou rýchlosťou. Je ideálne na chatu, na výlety, alebo len tak mužovi do práce na obed. A výpek s chlebíkom sa nedá nazvať inak než nebíčko v papuľke!
No a na záver teda tá naša historka :) Môj muž ma doma vítal po pár dňoch v pôrodnici a hneď mi natešene a hrdo hlásil: "Máme super pečené mäso, volá sa Ringle, musíš ochutnať!"
Ja na to podozrivo: "Ringle? Veď ringle sú slivky, nie?"
"Nieeee! Ringle, to je také super pečené mäso! Mám ho od tvojej mami. Už sme skoro všetko zjedli."
Tak sme sa ešte chvíľku dohadovali, až kým som nepozrela do chladničky. Tam stál poloprázdny zavareninový pohár s malou, zabudnutou samolepkou na vrchnáku "Ringle 2011". V pohári samozrejme fantastické pečené mäsko, ktoré som hneď zjedla s kyslou uhorkou, aby sa mi ušlo.
Vivat ringle! :)
5000 |
g | bravčové pliecko |
100 |
g | soľ |
30 |
g | rasca celá |
100 |
g | cesnak |
500 |
ml | voda |
Komentáre
hviezdickaz
20.05.2013 - 22:09
EviCZka
27.05.2013 - 12:50
remperitka
13.07.2013 - 18:41
Beruška
13.07.2013 - 19:10
veronika353
12.09.2013 - 09:50
veronika353
01.10.2013 - 14:37
Klaudia968
28.05.2014 - 21:22
Renča
28.07.2017 - 00:46
emko
28.07.2017 - 15:02
Vivien
16.09.2017 - 12:46
emko
16.09.2017 - 17:36
Dandy
07.03.2018 - 20:44
hjindriska
01.11.2017 - 11:25
emko
05.11.2017 - 08:14
Dandy
07.03.2018 - 20:42
emko
08.03.2018 - 10:41