Tento orechový koláč je vo vnútri šťavnatý, pečené orechy na povrchu vytvárajú chrumkavú krustu. Je možno ešte chutnejší, keď sa do druhého dňa odleží.

Orechový koláč s jablkami

Do misky dáme suroviny na cesto.

Rukami spracúvame suroviny a vytvoríme hladkú guľu. Jednu tretinu odložíme do chladničky.

Dve tretiny cesta vyvaľkáme na silikónovej podložke, alebo cesto dlaňami roztlačíme na plechu. Potrieme ríbezľovým, alebo marhuľovým džemom.

Na džem rozložíme nastrúhané jablká, ochutené šťavou z pomaranča.

Na jablká rozložíme vyšľahaný sneh z bielkov, cukru a soli.

Z chladničky vytiahneme tretinu cesta a z výšky ho nastrúhame na sneh.

Zasypeme na hrubo posekanými orechami.

Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút.

Upečené orechy su chrumkavé a voňavé, pričom koláč je mäkký a šťavnatý.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa