Orechová torta s mandľami bez použitia múky je vhodná aj pre celiatikov.
Torta je vynikajúca, šťavnatá, má výraznú chuť použitých surovín. Tým, že je bez múky, obsahuje väčšie množstvo vajec a orechov.
Intenzívnu vôňu dokresľuje škorica, javorový sirup, pomarančová kôra a samozrejme rum.
Celá je potiahnutá čokoládou. Tortu je treba piecť vo veľkej forme s priemerom aspoň 30 cm. Torta sa pečie asi 70 minút na 160 stupňov. No riaďte sa podľa seba, každá rúra pečie inak.

Orechová torta bez múky

V jednej miske ušľaháme bielky so štipkou soli.

Zvlášť vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne prišľahávame javorový sirup, a mleté orechy. Pridáme škoricu, kôru a šťavu z pomaranča a polovicu kypriaceho prášku.

Obe hmoty spojíme dokopy a primiešame mleté mandle (prípadne mandľové lupienky).

Hmotu vylejeme do tortovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou (mandľovou alebo kukuričnou).

Vložíme do rúry a upečieme.

Necháme vychladnúť a preklopíme.

Hotovú tortu po vychladnutí polejeme obľúbenou čokoládovou polevou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil maja
~ 21.05.2013 - 13:41

tak toto urcite vyskusam
moje vnucatka zboznuju orechove torty