Ďalší krémeš, jednoduchý a vychladený chutí skvele. Vymyslela som ho dávnejšie moja mama.

Ďalšie inšpirácie na výborné krémeše nájdete v našom špeciálnom krémešovom výbere :)

Krémeš z núdze cnosť

Suroviny

 

Cesto:

250

g tuk 100%

250

ml smotana na šľahanie

500

g múka hladká

Sneh:

3

ks vaječný bielok

200

g cukor

Pudingový krém:

2

ks puding vanilkový

500

ml mlieko

130

g maslo

Cesto spracujeme na doske ručne a rozdelíme ho na dve polovice. Rozvaľkáme a upečieme na obrátenej strane plechu do ružova. Uvaríme puding, vhodíme doň maslo, premiešame a necháme vychladnúť.

Vychladnutý puding vyšľaháme a metličkou doň vmiešame sladký sneh vyšľahaný nad parou. Týmto krémom natrieme plát cesta a priložíme druhý plát. Krémeš dáme do chladničky stuhnúť. Vrch stačí pocukrovať, alebo krémeš ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil zutu
~ 13.05.2016 - 10:52
Na cesto pisete, ze treba 100% tuk, co je napr. Cera. MOzem pouzit aj obycajne maslo, alebo to uz nebude ono? Dakujem
Zobraziť profil emko
~ 13.05.2016 - 12:11
Môžeš, ale trochu to iné bude :) V podstate maslo má pomer tuku asi 80%, plus má nejaké bielkoviny a vodu.. Preto dá aj cestu inú štruktúru, cesto bude krehšie, menej trvanlivé, menej pevné, ale bude mať príjemnejšiu maslovú chuť. Tiež sa väčšinou pri masle musí s cestom opatrnejšie narábať, ale ak ti stojí za to maslová príchuť čistý tuk nemáš, tak to skús :)
Zobraziť profil zutu
~ 15.05.2016 - 11:48
Emko dakujem pekne, skor sa vyhybam a nepouzivam tuky ako Cera, preto hladam zdravsiu alternativu...napada ma aj kokosovy olej, takze neviem, co radsej pouzit.
Zobraziť profil emko
~ 15.05.2016 - 13:01
Chapem, tiez pouzivam radsej zdravsie tuky. Mozes teda ked tak skusit kokosovy olej, alebo prepustene maslo. Ono taketo nahrady vacsinou funguju dobre vsade, az na niektore recepty pri peceni dezertov je to osemetne, pretoze nemusis dostat ukazkovy vysledok.. Ale skus a daj vediet, som zvedava :)