- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Ďalší krémeš, jednoduchý a vychladený chutí skvele. Vymyslela som ho dávnejšie moja mama.
Ďalšie inšpirácie na výborné krémeše nájdete v našom špeciálnom krémešovom výbere :)
Suroviny
Cesto:
Sneh:
Pudingový krém:
Cesto spracujeme na doske ručne a rozdelíme ho na dve polovice. Rozvaľkáme a upečieme na obrátenej strane plechu do ružova. Uvaríme puding, vhodíme doň maslo, premiešame a necháme vychladnúť.
Vychladnutý puding vyšľaháme a metličkou doň vmiešame sladký sneh vyšľahaný nad parou. Týmto krémom natrieme plát cesta a priložíme druhý plát. Krémeš dáme do chladničky stuhnúť. Vrch stačí pocukrovať, alebo krémeš ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Komentáre
zutu ~ 13. máj 2016 - 12:52
Na cesto pisete, ze treba 100% tuk, co je napr. Cera. MOzem pouzit aj obycajne maslo, alebo to uz nebude ono? Dakujem
emko ~ 13. máj 2016 - 14:11
In reply to Pani Tanicka, by zutu
Môžeš, ale trochu to iné bude :)
V podstate maslo má pomer tuku asi 80%, plus má nejaké bielkoviny a vodu.. Preto dá aj cestu inú štruktúru, cesto bude krehšie, menej trvanlivé, menej pevné, ale bude mať príjemnejšiu maslovú chuť. Tiež sa väčšinou pri masle musí s cestom opatrnejšie narábať, ale ak ti stojí za to maslová príchuť čistý tuk nemáš, tak to skús :)
zutu ~ 15. máj 2016 - 13:48
In reply to Môžeš, ale trochu to iné bude by emko
Emko dakujem pekne, skor sa vyhybam a nepouzivam tuky ako Cera, preto hladam zdravsiu alternativu...napada ma aj kokosovy olej, takze neviem, co radsej pouzit.
emko ~ 15. máj 2016 - 3:01
In reply to Emko dakujem pekne, skor sa by zutu
Chapem, tiez pouzivam radsej zdravsie tuky. Mozes teda ked tak skusit kokosovy olej, alebo prepustene maslo. Ono taketo nahrady vacsinou funguju dobre vsade, az na niektore recepty pri peceni dezertov je to osemetne, pretoze nemusis dostat ukazkovy vysledok..
Ale skus a daj vediet, som zvedava :)