Karamelový medovník

emko ~ 2. december 2014 - 4:11

Karamelový medovník musí mať snáď každý rád. Voňavý a sladký, jednoducho nebíčko v papuľke :)

Suroviny
5
ks
5
PL
400
g
360
g
Krém:
 
 
400
g
Sezóna

Všetky suroviny na cesto okrem masla dáme do misky. Maslo roztopíme a nalejeme do misky. Mixérom poriadne vyšľaháme. Na pečiaci papiernakreslíme obrys vnútornej strany plechu a na celý obdĺžnik natrieme stierkou cesto hrubé asi 3-4 mm.

Každý plát vložíme na papieri na plechu do rozpálenej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 5-6 minút. Rúru treba sledovať, lebo to ide rýchlo. Hotové je vtedy, keď má korpus medovo-hnedú farbu.

Z tohto množstva vyjde 8 plátov. Každý plát necháme vychladnúť na rovnom povrchu. Jeden plát som odložíme bokom.

Kým pláty poriadne vychladnú, vyšľaháme v miske do peny maslo s dvomi karamelovými salkami. Týmto krémom potrieme každý plát a posypeme mletými orechami.

Na vrchný plát som natrieme zbytok krému. Ten jeden zvyšný odložený plát rozmrvíme so zbytkom orechov a touto drobenkou posypeme vrch medovníka.

Hotový medovník dáme na hodinu stuhnúť do chladničky. Tento medovník je hneď mäkký a zabalený vo fólii nestvrdne.

Komentáre

remperitka ~ 2. december 2014 - 5:06

aj ja robievam - ale plnku robim na jedno karamelove salko 125g masla a 2 karamelove pudingy uvarene v 700ml mlieka, a je to uzasne :) mnam :) dlho som nerobila tento kolacik tak mi slinky vybehli :)

0

zdenka131 ~ 28. december 2014 - 9:44

Dnes som piekla tento medovník. S cestom sa výborne pracovalo. Je to najlepší a najjednoduchší recept, aký som zatiaľ skúšala. Ďakujem.

0

Lenka O. ~ 5. marec 2021 - 20:04

Bez debaty najlepsia doma upecena marlenka aku som jedla 😉  dakujem za dalsi uzasny recept do zbierky! Mnozstva som si upravila na kruhovu formu...aj toto aj puncak 😋

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj