Mäsko, fazule a chilli... hlavne nech to dobre páli :)

Chilli con carne

2 menšie cibule nakrájame na jemno a dáme restovať na panvicu s olejom na strednom plameni. Restujeme asi 5 minút za občasného miešania.

Nakrájame na kocky červenú sladkú papriku. Nadrobno nakrájame cesnak a chilli papričky. Ak máte radi pikantnejšie, pridajte na množstve chilli papričiek, alebo práškové chilli, koľko vám odvaha dovolí :)
Všetko to prihodíme k cibuľke na panvici a premiešame.

Pridáme aj rascu, cukor a balzamikový ocot. Premiešame a restujeme asi 5 minút.

Pridáme mleté hovädzie mäso. Mäsko sa nesmie dusiť, takže miešame a do hneda opekáme, kým sa mäso nerozpadne na malé kúsky.

Pridáme plechovku fazulí a lúpaných paradajok. Podlejeme vývarom a primiešame ešte pretlak, majoránku a kakao. Posolíme a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou za občasného miešania asi 25 minút.

Hotovo :) Chilli con carne rada podávam s ryžou a kukuricou, ale dobré sú tiež ako príloha mexické placky, alebo chlebík.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 22.08.2013 - 16:31

to kakao ma prekvapilo :) ešte som to nevarila ale ak vy som to šla robiť podľa chuti tak by som v tomto jedle netipovala kakao , musím vyskúšať

Zobraziť profil emko
~ 22.08.2013 - 16:41

skus :)
alebo namiesto prasku daj dve kocky horkej cokolady...

da to len jemny extra smrnc a docitala som sa ze v original recepte ho pouzivaju, tak preto :)

Zobraziť profil kamilka
~ 22.08.2013 - 20:33

Chili con carne je jedno z najoblubenejsich jedal v USA a samozrejme v Mexico. Tvoj recept je vyborny, cokolada je velmi typicka v mexickej kuchyni. Jedine co by som dodala: 1PL chili papriku mletu (alebo 1KL spanielskej/madarskej papriky + 1KL chili papriku) mletu a oregano. Mleta chili paprika a oregano je dolezite pre tento recept. Nieco take ako do gulasa musi ist dobra madarska paprika.

Zobraziť profil emko
~ 22.08.2013 - 21:47

skusim nabuduce, vdaka :)