- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Oblíž prst je jeden z našich najobľúbenejších zákuskov. Šťavnatý, ľahučký a sladučký. Nesmie chýbať na Vianoce a iné sviatočné príležitosti. Tento recept jednoducho musíte vyskúšať. Upečte, ochutnajte a oblížete si všetky prsty :)
Prípadne vyskúšajte variantu karamelový oblíž prst.
Suroviny
Korpus:
Krém:
Sneh:
Ostatné:
Kategórie
Pripravíme korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame po lyžici horúcu vodu a šľaháme do peny. Bielky vyšľaháme v druhej miske zvlášť. Múku s kakaom a kypriacim práškom zmiešame a pridávame k žĺtkom na striedačku s tuhým snehom. Všetko jemne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a upečieme.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Nikča ~ 31. marec 2023 - 20:59
Dobrý deň, pomer ingrediencií je prosím na aký veľký plech?
Hladna ~ 29. december 2021 - 23:02
Výborný recept, ďakujem. Chcem sa len opýtať, kde môže byť chyba, keď sa mi sneh oddeľuje od pudingového krému? Koláč mi potom úplne nedrží pokope, trochu sa rozpadá...
shark62 ~ 4. júl 2021 - 18:40
Veľmi chutný zákusok.Vďaka za recept.
Erissima ~ 9. november 2020 - 10:02
Už dlhšie pečiem podľa bonvivani..veľká spokojnosť a veľká vďaka, že vďaka vám môže piecť aj take poleno ako som ja...veľmi chutne!
emko ~ 14. november 2020 - 3:42
In reply to Už dlhšie pečiem podľa by Erissima
Náhodou, vyzerá to nádherne! :)
hopajda ~ 11. apríl 2020 - 4:52
Dnes naobed som sa dozvedela od mojich potomkov, že bez oblížprsta nebude ani Veľká noc. No dobre teda, ale krájať sa bude až zajtra.
emko ~ 16. apríl 2020 - 13:54
In reply to Dnes naobed som sa dozvedela by hopajda
No dobre teda!!
To poznám :))
Vyzerá krásne :)
svetlany40 ~ 23. marec 2020 - 13:25
Opat som po case navstivila moju oblubenu kulinarsku web stranku a nasla som , co som hladala . Vyborny zakusok k nedelnej kavicke . Nakolko trosku kontrolujem kalorie , ubrala som cukru :)
emko ~ 23. marec 2020 - 6:48
In reply to Opat som po case navstivila by svetlany40
och mňam, nádherný oblíž prst, hneď by som si dala :)
svetlany40 ~ 23. marec 2020 - 7:16
In reply to och mňam, nádherný oblíž prst by emko
Vcera som inspirovala fotografiou aj synovu priatelku a prave sa dopiekol aj v Holici :)
emko ~ 26. marec 2020 - 5:20
In reply to Vcera som inspirovala by svetlany40
Super, ďakujem :)
MisaRau ~ 15. júl 2017 - 7:19
no do pytle.. hledala jsem recept.. a říkám si, že tu fotku od někud znám :/ https://www.tradicnirecepty.cz/kremove-rezy-oblizprst/ prachsprostě ti Emko ukradli fotku ://
emko ~ 18. júl 2017 - 14:11
In reply to no do pytle.. hledala jsem by MisaRau
No jo, to sa stáva furt, už s tým ani nijako nebojujem, lebo väčšinou, keď som aj napísala, tak som dostala buď žiadnu, alebo arogantnú odpoveď :(
Zizinka77 ~ 3. marec 2016 - 11:33
Aj tento recept som musela vyskúšať :-) je vynikajúci
MarikaF75 ~ 8. máj 2015 - 8:18
Urobila som to z bezlepkovej muky a je to výborné!
vierulinka ~ 29. január 2014 - 7:52
Chcela by som sa opytat ako dlho priblizne trva to varenie bielkov nad parou? Ako pridem na to, ze je to uz dostatocne vyslahane?
Tana ~ 29. január 2014 - 8:15
In reply to Chcela by som sa opytat ako by vierulinka
Misku si polož do hrnca s vodou a pomalým varom ju naparuj. V miske maj bielky a tie šľahaj a postupne tam prisýpaj cukor. Sneh sa ti bude nahrievať a tuhnúť. Niekedy to trvá desať minút, niekedy menej. Záleží akú budeš mať misku a ako ti bude voda vrieť. To uvidíš sama, ako ti sneh tuhne. Vyskúšaš to ľahko, na chvíľku vypni mixér, strč tam prst a sneh bude teplý a na prste ti urobí takú špičku. Vtedy je hotový. Neboj sa toho, nemáš čo pokaziť :-)
vierulinka ~ 29. január 2014 - 8:17
In reply to Misku si polož do hrnca s by Tana
Ďakujem veľmi pekne za radu :) Zajtra to vyskúšam :)
Janaen ~ 9. november 2013 - 12:03
Dnes jsem Obližprsty upekla a s velkým úspěchem v celé rodině moc chutnal! Akorát příště snížím dávky cukru, na můj vkus je to příliš přeslazené. Ale hodnotila bych na 1*** :-)
Krásný den, Janaen
senky ~ 24. august 2013 - 9:45
Nedávno jsem tady jenom tak brouzdala a narazila na tento moučníček. Naposledy jsem ho pekla cca před 20ti lety :-) a znovu až dnes. Není tak dokonalý jako ten Tvůj, Táni, ale doma evidentně chutná :-)
Tana ~ 24. august 2013 - 9:51
In reply to Nedávno jsem tady jenom tak by senky
Náhodou parádny! Veru by som si teraz dala, narobila si mi chute :-)
Mirka.B. ~ 2. august 2013 - 3:17
mňam dobre to vyzerá :) teraz by som to zjiedla :) možno dneska spravím ten zákusok :)
klaura ~ 31. júl 2013 - 11:58
toto je spolu s medovým krémešom môj najsám obľúbenejší zákusok ... :)