Tento fazuľový guláš s mletým hovädzím mäsom je výborný. Zvlášť vtedy, keď sa zíde početná spoločnosť. Dobré je, uvariť ho deň vopred, aby sa odležal a prepojili sa všetky chute použitých surovín. Čertovský guláš pripravujeme štipľavý - s feferónkami, alebo chilli papričkami. Vtedy páli ako čert. Guláš podávame s čerstvým chrumkavým chlebíkom, alebo bagetou. Dobrý je však aj s kvalitnou ryžou.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Čertovský guláš

Na rozohriatom oleji speníme nasekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na hrubo pomleté hovädzie predné mäso.

Mäso orestujeme. Hrudky od seba pri restovaní oddeľujeme vareškou. Pridáme všetky koreniny a paradajkový pretlak, premiešame, podlejeme vodou a dusíme do mäkka aspoň hodinu. Ak chcete skutočne čertovský guláš, pridajte v tejto fáze chilli papričky, alebo feferónky. Znovu podlejeme trochou vody.

Medzitým na kocky nakrájame papriku. Pridáme ju k mäkkému mäsu, premiešame a krátko podusíme.

Primiešame sterilizovanú kukuricu, premiešame, pridáme fazule a premiešame. Fazule používame z konzervy, ale použijeme suchú fazuľu vopred do mäkka uvarenú.

Všetko poriadne premiešame a necháme asi desať minút prebublať. Variť dlhšie netreba.

Môžeme sa hneď do guláša pustiť, alebo ho necháme vychladnúť a odležať do druhého dňa.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Kamča
~ 04.10.2013 - 16:02
Připomíná mi to vizuálně fazolový guláš, který můj syn nazval hanlivě "Pátépřesdeváté". Ale mně chutná a je to variabilní rychlovka. :-) Já gulášky můžu...
Zobraziť profil Mária
~ 04.10.2013 - 17:05
Je to aj čertovsky dobré :) ..... robievam podobný, my ho voláme mexický guláš, dávam mäsko nakrájané na kocky a klobásu , sterilizovanú fazuľu, kukuricu a čerstvú zeleninu, všetko tak, ako do čertovského gulášu.
Zobraziť profil serpico
~ 01.05.2014 - 14:49
a je na svete...došla zásielka mäska, aj španiel vtáky boli a ešte sa chystajú...foto (ak) tak neskôr...je to výborná papa...a odstáte veru získava na kvalite
Zobraziť profil Táňa
~ 01.05.2014 - 15:42
Len aby si mal neskôr čo vyfotiť :-)
Zobraziť profil danielka123
~ 21.01.2015 - 09:14
včera som ho spravila na večeru, veľmi dobrý,chutilo nám.Ďakujem za receptík