Čertovský guláš

emko ~ 13. január 2022 - 6:29

Tento fazuľový guláš s mletým hovädzím mäsom je výborný. Zvlášť vtedy, keď sa zíde početná spoločnosť. Je to rýchlovka, ale dobré je, uvariť ho deň vopred, aby sa odležal a prepojili sa všetky chute použitých surovín. Čertovský guláš pripravujeme štipľavý - s feferónkami, alebo chilli papričkami. Vtedy páli ako čert. Guláš podávame s čerstvým chrumkavým chlebíkom, alebo bagetou. Dobrý je však aj s kvalitnou ryžou.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Na rozohriatom oleji speníme nasekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na hrubo pomleté hovädzie predné mäso.

Mäso orestujeme. Hrudky od seba pri restovaní oddeľujeme vareškou. Pridáme všetky koreniny a paradajkový pretlak, premiešame, podlejeme vodou a dusíme do mäkka aspoň hodinu. Ak chceme skutočne čertovský guláš, pridáme v tejto fáze chilli papričky, alebo feferónky. Znovu podlejeme trochou vody.

Medzitým na kocky nakrájame papriku. Pridáme ju k mäkkému mäsu, premiešame a krátko podusíme.

Primiešame sterilizovanú kukuricu, premiešame, pridáme fazule a premiešame. Fazule používame z konzervy, ale použijeme suchú fazuľu vopred do mäkka uvarenú.

Všetko poriadne premiešame a necháme asi desať minút prebublať. Variť dlhšie netreba.

Môžeme sa hneď do guláša pustiť, alebo ho necháme vychladnúť a odležať do druhého dňa. Hodí sa k nemu chlieb, alebo čerstvé pečivo.

Komentáre

danielka123 ~ 21. január 2015 - 10:14

včera som ho spravila na večeru, veľmi dobrý,chutilo nám.Ďakujem za receptík

0

serpico ~ 1. máj 2014 - 4:49

a je na svete...došla zásielka mäska, aj španiel vtáky boli a ešte sa chystajú...foto (ak) tak neskôr...je to výborná papa...a odstáte veru získava na kvalite

0

Mária ~ 4. október 2013 - 7:05

Je to aj čertovsky dobré :) ..... robievam podobný, my ho voláme mexický guláš, dávam mäsko nakrájané na kocky a klobásu , sterilizovanú fazuľu, kukuricu a čerstvú zeleninu, všetko tak, ako do čertovského gulášu.

0

Kamča ~ 4. október 2013 - 6:02

Připomíná mi to vizuálně fazolový guláš, který můj syn nazval hanlivě "Pátépřesdeváté". Ale mně chutná a je to variabilní rychlovka. :-) Já gulášky můžu...

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj