paprika čerstvá

Paprikáš sa pripravuje z teľacieho, bravčového, králičieho alebo kuracieho mäsa. Rozdiel medzi perkeltom (pörköltom) a paprikášom je ten…

Toto je recept na zavárané lečo našej babky, ktorá ho mala úžasné.
Pre babku a dedka bolo zaváranie všetkého možného každoročným…

Naša babka zavárala každý rok domáci kečup. A ach bože ten bol tak strašne dobrý! Nič z obchodu sa mu nikdy nevyrovná :)

Nech sa…

Ražniči je veľmi vďačné jedlo vďaka tomu, že recept je variabilný a hlavne jednoduchý. Pripravovať sa dá na ražni, na grile, na panvici…

Tento fazuľový guláš s mletým hovädzím mäsom je výborný. Zvlášť vtedy, keď sa zíde početná spoločnosť. Je to rýchlovka, ale dobré je,…

Živánska sa dá robiť z mäsa bravčového, ale aj kuracieho. Skúste ale radšej vykostené stehenné kuracie plátky, lebo sú šťavnatejšie ako…

Názov síce pochádza z maďarčiny od slova gulya, ale udomácnil sa ako na Slovensku, tak i v Českej republike. Dôležité je zapamätať si,…

Frittata pochádza z Talianska a hlavnú úlohu v tomto recepte hrajú vajíčka. No a potom môžete pridať…

Suya je niečo ako africká varianta kebabu. Jedná sa o grilované, zvyčajne hovädzie, niekedy však aj kuracie alebo teľacie mäso,…

Alebo plnené šunkové kornútiky s mascarpone krémom, vajíčkom a kaviárom. Efektné predjedlo, ktoré sa podáva s nakrájanou celozrnnou…

Plnený sendvič je skvelá a praktická dobrota na oslavy. Narozdiel od obloženej misy, alebo chlebíčkov, ho môžeme pripraviť deň-dva…

Ak ste videli francúzsky kreslený film Ratatouille, určite už tušíte, že toto jedlo nadchne aj nemalého gurmána.
Príprava…

Recept pre inšpiráciu...
Hrsť uvarených špagiet, trochu zeleniny a hlavne zdravé mungo klíčky.

Nátierka z pečeného baklažánu, papriky a cesnaku, ochutená limetkou.

Králika, alebo kura na paprike s haluškami bola u nás nedeľná klasika. Jedlo je to sýte a výborné :)

Stehná z domáceho králika upečené pod slaninou sú šťavnaté. A presne takto piekla králiky moja babka :)

Perkelt (pörkölt), paprikáš, guláš, tokáň - to sú všetko obľúbené jedlá maďarskej kuchyne.

Základom na prípravu dobrého perkeltu…

Staré osvedčené chalupárske jedlo, ktoré nesklame. Na chalupách, chatách, na dovolenke, ale občas aj doma...

Točená, špekáčky,…

Klasika - srbské rebierko Naša babka ho pripravovala nielen v lete z čerstvej zeleniny, ale aj v zime s jej výborným zaváraným lečom. Je…

Tieto kuracie prsia sú podávané s omáčkou s paradajok, cibule a cesnaku, pripravené na víne s čerstvou bazalkou. K jedlu stačí čerstvá…