- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Králika, alebo kura na paprike s haluškami bola u nás nedeľná klasika. Jedlo je to sýte a výborné :)
Suroviny
Kategórie
Masť roztopíme a orestujeme na nej na jemno nakrájanú slaninu. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatova spolu s koreninami. Hrniec dáme bokom, do cibule pridáme mletú papriku, rýchlo zamiešame (skôr ako nám stihne zhorknúť). Pridáme osolené kusy králika a nakrájanú čerstvú papriku pre vôňu. Trošku opražíme a podlejeme takým množstvom teplej vody, aby sme zakryli skoro celé mäso. Pomaly dusíme (podľa veku králika) jednu až dve hodiny.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach: