Alebo plnené šunkové kornútiky s mascarpone krémom, vajíčkom a kaviárom. Efektné predjedlo, ktoré sa podáva s nakrájanou celozrnnou bagetkou.

Sviatočné kornútiky

Najskôr vyšľaháme mascarpone a pár kvapiek citróna do peny. Plátky šunky zvinieme do kornútika tak, že vrchný okraj kúsok preložíme a v strede spodného konca podložíme z oboch strán pod seba.

Do každého kornútika striekneme trochu pripravenej peny, čím vyplníme kornútik do tučnejšieho tvaru. Na tvrdo uvarené vajíčka rozkrojíme pozdĺžne na polovice a jednu polovicu zastrčíme do kornútka - do peny tak, aby vajce trčalo z kornútika von. Zbytok peny nastriekame na vajce tak, aby sme pokryli penou aj kúsok šunky, čím vajce v kornútiku "prilepíme" k šunke, aby nevypadlo.

Na koniec už len kornútiky ozdobíme podľa svojej fantázie - kúskom citróna a dajakou farebnou zeleninkou, bylinkami. Podávame s pečivkom, ako sviatočné predjedlo.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil kika
~ 11.06.2013 - 18:13

to je paráda vyzerá to krásne a chutne!!!!