Sviatočné kornútiky

emko ~ 31. december 2015 - 10:44

Alebo plnené šunkové kornútiky s mascarpone krémom, vajíčkom a kaviárom. Efektné predjedlo, ktoré sa podáva s nakrájanou celozrnnou bagetkou.

Suroviny

Najskôr vyšľaháme mascarpone a pár kvapiek citróna do peny. Plátky šunky zvinieme do kornútika tak, že vrchný okraj kúsok preložíme a v strede spodného konca podložíme z oboch strán pod seba.

Do každého kornútika striekneme trochu pripravenej peny, čím vyplníme kornútik do tučnejšieho tvaru. Na tvrdo uvarené vajíčka rozkrojíme pozdĺžne na polovice a jednu polovicu zastrčíme do kornútka - do peny tak, aby vajce trčalo z kornútika von. Zbytok peny nastriekame na vajce tak, aby sme pokryli penou aj kúsok šunky, čím vajce v kornútiku "prilepíme" k šunke, aby nevypadlo.

Na koniec už len kornútiky ozdobíme podľa svojej fantázie - kúskom citróna a dajakou farebnou zeleninkou, bylinkami. Podávame s pečivkom, ako sviatočné predjedlo.

Komentáre

kika ~ 11. jún 2013 - 8:13

to je paráda vyzerá to krásne a chutne!!!!

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj