Rýchly slivkový koláč

emko ~ 11. september 2020 - 7:29

Toto je recept na veľmi rýchly a jednoduchý slivkový koláčik. Do hodiny napečené! Keď je slivková sezóna, tak okrem slivkových gulí a rôznych kysnutých koláčov piekla mama vždy aj túto rýchlovku.
Stačí premiešať suroviny na cesto v jednej miske a preliať na plech. Slivky dodajú koláču šťavnatosť a maslová drobenka so škoricou neskutočnú vôňu.

Rozpis surovín je na stredne veľký plech.

Suroviny
Cesto:
 
 
2
ks
50
ml
Ostatné:
 
 
 
 
Sezóna

Cesto pripravíme tak, že všetky suroviny naraz metličkou vymiešame v miske a prelejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rovnomerne ho rozotrieme po celom plechu. Ak by bolo cesto príliš husté, prilejeme trochu mlieka.

Na cesto poukladáme čerstvé polené slivky, šupkou dole.

Slivky zasypeme drobenkou a posypeme jedným škoricovým cukrom. Drobenku pripravíme následovne: 10 dkg masla, 10 dkg práškového cukru a 250 g hladkej múky zmiešame spolu s jedným žĺtkom a jedným vanilkovým cukrom. Pečieme na 180 stupňov asi pol hodiny.

Hotový slivkový koláč nakrájame na štvorce.
Dobrú chuť!

Komentáre

Piki ~ 22. september 2013 - 6:21

skvely receptik...dovolila som si trochu zdravsiu verziu s pouzitim spaldovej muky, hnedeho cukru, a namiesto drobenky som dala iba nadrobno nakrajane mandle ;-)

0

TinaMartina ~ 18. august 2014 - 6:25

Musim povedat, ze kazdy recept co som doteraz z tejto stranky robila sa podaril a bol velmi chutny. Vsetka gramaz sedi na chlp a vsetky rady su uzitocne.
Preto mi nedalo, a po precitani predosleho komentara o nepodarenom kolaciku som sa rozhodla, ze vyskusam tento recept. A hla, co sa podarilo a chutilo.

0

zutu ~ 26. august 2016 - 7:15

Poprosim receptik na drobenku a mnozstva...dakujem

0

888Jana888 ~ 1. október 2020 - 12:12

Je to výporný recept na letné ovocné koláče na chalupe, odporúčam použiť celozrnnú špaldovú hrubú múku. Ja dávam pochúťkovú kyslú smotanu, tá je vždy v chladničke :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj