Živánska sa dá robiť z mäsa bravčového, ale aj kuracieho. Skúste ale radšej vykostené stehenné kuracie plátky, lebo sú šťavnatejšie ako prsia.
Aj keď atmosféra prírody a príjemnej spoločnosti pri grile pri živánskej z pekáča chýba, vždy sa to dá nejako doladiť. Pozvať rodinu, priateľov, otvoriť vínko a všetci si pochutiť na šťavnatej, voňavej živánskej... To stojí za to! :)

Kuracia živánska z pekáča

Očistené nové zemiaky nakrájame na hrubšie kolieska, jemne osolíme a rozložíme do pekáča. Vykostené kuracie stehenné plátky nakrájame na menšie kúsky a ochutíme korením na kura. Rozložíme ich na zemiaky. Na kura poukladáme nakrájanú paradajku, papriku a cibuľu.

Na zeleninu poukladáme nakrájanú klobásu a slaninu. Tuk nepoužívame žiaden, pretože pri pečení slanina s klobásou pustia dosť na to, aby sa dostal na dno pekáča a zemiaky sa nepripálili. Pekáč zakryjeme a pečieme na 180 stupňov asi hodinu.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa