Tvarohový krémeš

emko ~ 9. marec 2018 - 2:16

Pre mňa je tento krémeš zo všetkých krémešov ten najlepší. Mama ho mala uložený medzi zažltnutými papierami v starej krabici receptov. Je to recept rokami overený a naozaj výborný. Cesto je tenučké, tvarohová plnka príjemné sladká a sneh navrchu po upečení robí krásne, efektné kvapôčky. Určite vyskúšajte, tento tvarohový krémeš vás dostane!

Ďalšie inšpirácie na výborné krémeše nájdete v našom špeciálnom krémešovom výbere :)

Suroviny
Cesto:
 
 
1
ks
150
g
Krém:
 
 
500
g
500
ml
100
ml
1
ks
Sneh:
 
 
 
štipky
Sezóna

Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov, vymastíme plech, vysypeme polohrubou múkou, vymiesime cesto a dáme ho na plech.

Cesto rovnomerne rozložíme po plechu až po okraje (ruky namáčame do teplej vody aby sa nám cesto nelepilo na prsty).

Krém pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame v jednej nádobe tak aby sa dobre spojili. Takto pripravenú krémovú zmes rovnomerne vylejeme na cesto uložené na plechu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňoch cca 20 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte cca 5 minút, pokiaľ nezačnú jemne hnednúť okraje.

Vyšľaháme tuhý sneh.

Po upečení plech vyberieme z rúry.

Sneh preložíme na celý povrch koláča.

Stierkou sneh upravíme, aby nebol rovný.

Vložíme naspäť do rúry dopiecť pri teplote 150 stupňov približne asi 10 minút, kým nezačne sneh na povrchu jemne hnednúť.

Necháme mierne vychladnúť, krémeš sa sám odlepí od okrajov. Odopneme boky plechu.

Vidíme, že je krémeš dobre upečený.

Odrežeme okraje (tie sú najlepšie - chrumkavé).

A tvarohový krémeš nakrájame na kocky.

Komentáre

liviar ~ 2. november 2014 - 13:22

Dnes som ho upiekla a nestačila som odháňať stravníkov, nech ho nechajú vychladnúť. Je rýchlo hotový a hlavne je výborný.

0

ajaclean ~ 2. august 2013 - 12:08

Přeji hezké dopoledne,také i já jsem vyzkoušela tento recept,byl úžasnej a komu jsem dala ochutnat,těm moc chutnal.Také já s maminkou máme recepty na webovce. Já s mým synem jsme je založili,aby babička mohla sepisovat recepty pro vnoučata. Děkuji za recepty,budu je postupně zkoušet. Jana

0

trnovcova ~ 12. júl 2013 - 6:25

Urobila som včera pre manžela k meninám a bol to dobrý ťah :-) Troška som sa zľakla, lebo tvaroh som mala iba taký tekutý a krém bol takmer ako voda, ale pridala som ešte puding a cukor a nakoniec sa krásne upiekol... Tento koláč je pre mňa na pohľad taký pekný, že mi stačí sa iba pozerať na tanier :-) Ďakujem za recept.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj