Je to jeden z lacnejších receptov, taký predvýplatový. Práve preto je obľúbený a každý kto ho robí, improvizuje podľa toho, čo práve doma má a na čo má chuť. Základom sú však vždy zemiaky, kvasená kapusta a nejaké mäso. Často používam mleté bravčové, no dnes som zapekala s kuracími prsíčkami. Mala som ich pokrájané na rezančeky pripravené na niečo iné, no zapekané zemiaky dostali prednosť.
Rozpis je pre 4 osoby.

Zapekané zemiaky s mäsom a kapustou

Do vymasteného pekáča poukladáme polovicu očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov, ktoré osolíme.

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a ochutíme podľa svojich preferencií. Niekomu stačí soľ, niekto pridá obľúbené korenie. Ja som pridala na kocky nakrájanú paradajku a pol papriky. Ochutené mäso rozložíme na zemiaky, pridáme kolieska cibule, druhú vrstvu zemiakov a tiež jemne osolíme a okoreníme.

Kvasenú kapustu necháme stiecť z nálevu a rozložíme ju na zemiaky. Dlaňami poriadne zatlačíme, zalejeme smotanou a dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi 1 hodinu.

Keď sa kapusta zvrchu začne zapekať, pokryjeme ju tvrdým syrom a ešte zapečieme. Nakrájame na porcie a podávame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa