Možno už posledná tohtoročná čerstvá slovenská špargľa bola dnes na mojom stole naservírovaná s veľkým očakávaním. Nedávno som videla recept na túto delikatesu u kamarátky Pavlínky a tajne som si priala zohnať panko strúhanku, aby som ho mohla vyskúšať.
A tak sem recept pridávam a z celého srdca odporúčam.

Pečená špargľa

Suroviny

Najskôr treba očistiť špargľu. Konce odkrojíme a podľa potreby škrabkou zlúpneme tvrdú šupku. Rúru nahrejeme na 220 stupňov.

Vaječné bielky metličkou trochu našľaháme a z misky ich prelejeme na plytký tanier. Tam do nich namočíme špargľu. Na papier nasypeme panko strúhanku a jednotlivé špargle obalíme. Panko je výborná japonská strúhanka, ktorú určite vyskúšajte ako vhodnú alternatívu, keďže nevstrebáva veľa tuku.

Obalené špargle poukladáme na suchý plech a zasypeme ich na jemno postrúhaným parmezánom.

Vložíme do rúry a pečieme do chrumkava, asi 15 minút.

Ja som k pečenej špargli pripravila len jednoduchý pažítkový dip z hustej kyslej smotany, nasekanej pažítky, jemne osolený. Pripraviť môžete aj maltézsku omáčku, aká je v originálnom recepte od Pavlínky - mlsnej kočky.

Treba vyskúšať, neoľutujete...

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa