Podrobný recept pre začiatočníkov. Postup krok za krokom na prípravu výborných plnených rezňov. Druh plnky je variabilný, aj mäso môžete použiť rôzne, kuracie, či morčacie.

Netreba sa báť, v recepte je pár fintičiek, ako naplniť rezne a vysmažiť ich tak, aby plnka nevytiekla. Aby vynikla štruktúra plnky a rezne neboli mastné. Z vonku budú chrumkavé a vnútri šťavnaté.

Rozpis je pre 4 osoby.
Verím, že sa aj vám podaria. :)

Plnené rezne

Suroviny

 

4

plátky bravčové stehno

4

listy špenát listový

4

plátky šunka

4

plátky syr tvrdý

2

ks šampiňóny čerstvé
paradajky - rajčiny sušené
soľ

Na obaľovanie:

30

g múka hladká

2

ks vajce

150

g strúhanka

Na vyprážanie:

olej

Mäso nakrájame na tenké väčšie plátky, z oboch strán jemne naklepeme a osolíme. Odložíme ich bokom a nachystáme si ostatné veci. Umyjeme listy špenátu. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Z oleja vytiahneme sušené paradajky. Pripravíme si aj plátky šunky a syra. Mäso porozkladáme na dosku a na každý plátok mäsa položíme list. Ak máme listy malé, dáme ich viac.

Na list položíme plátok šunky, až potom plátok syra, aby syr teplom hneď nevytiekol. Na plátok syra dáme plátky šampiňóna a celkom hore pár kúskov sušených paradajok. Veľmi dôležité je plnku zabaliť do listu tak, ako keď zakrúcame napríklad španielske vtáčiky. Jednoducho, aby bolo všetko vnútri listu. Všetka šťava pri a po vyprážaní ostane vnútri v liste.

Zavinutý plnený list obalíme mäsom. Dlaňou pritlačíme, aby vyšiel prebytočný vzduch a jemne obalíme v hladkej múke. Vložíme do rozšľahaných jemne osolených vajíčok.

Podoberieme vidličkou a vložíme do pripravenej čerstvo pomletej strúhanky. Pre efekt môžeme primiešať aj sezamové semienka. Plnený rezeň obalíme poriadne v strúhanke. Rezeň dlaňami pritlačíme, čím ho sploštíme. Skontrolujeme, či je rezeň všade obalený, aby pri vyprážaní nevnikol dovnútra žiaden olej.

Rezne vysmážame v rozohriatom oleji na hlbokej panvici, aby boli do troch štvrtín ponorené. Použiť môžeme aj fritézu. Rezne vysmážame pomaly a dlhšie ako klasické. Veľa naraz nesmažíme, olej musí byť okolo rezňov, aby sa nedusili. Takisto panvicu nezakrývame, pretože by sa pod pokrievkou zrážala para a kvapky by padali do oleja. Ten by zbytočne prskal.

Vysmažené rezne podoberieme a vytiahneme z oleja. Dáme ich odkvapkať od prebytočného tuku na papierové kuchynské utierky. Pred vložením ďalších rezňov dbáme na to, aby sa olej opäť rozohrial. Vysmažené rezne prekrajujeme ostrým nožom šikmo, aby vynikla ich štruktúra.

A môžeme podávať. Dobrú chuť!

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil sysrqer
~ 13.06.2015 - 11:09

úžasné :) veľmi oceňujem podrobnejší postup

Zobraziť profil mobilka
~ 13.05.2019 - 08:06

Ahojte dievčatá, prosím, myslíte, že tento skvelý rezeň by bol vhodný aj na obed na prvé sv. prijímanie? Chcela by som ho však urobiť buď s pečenými alebo varenými zemiakmi, plus veľká zeleninová obloha, ale čo keby som tam priadala aj nejakú omáčku alebo dressing? Poradili by ste mi, prosím? Ďakujem krásne :-)

Zobraziť profil emko
~ 14.05.2019 - 14:23

Podľa mňa sa hodia určite, pôsobia veľmi sviatočne. By som k nim urobila kludne len varené nové zemiačiky s maslo a petrželkou napríklad :) Šťavnate a chuťovo bohaté to bude dosť, tak dressing už by som nepridávala, skôr mať vedľa v mise zeleninový šalat, listový alebo uhorkový by mohol byť fit :)