Mäso s výbornou omáčkou, ktorej dá šmrnc víno a čerstvé bylinky.

Bravčové po rýnsky

Mäso osolíme, posypeme mletým čiernym korením a opečieme na rozpálenom oleji. Opečené mäso zo všetkých strán na chvíľku odložíme bokom a na výpeku opečieme nasekanú cibuľu a na jemno nastrúhaný malý zeler. Pridáme pretlak, mletú sladkú papriku a podlejeme vínom. Mäso vložíme nazad, podľa potreby ďalej podlievame vývarom. Zakryjeme a pomaličky dusíme do mäkka.

Hotové mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Omáčku prepasírujeme, zredukujeme a zjemníme maslom. Ku koncu pridáme troška nasekaných čerstvých byliniek. Podávame s ryžou, alebo varenými zemiakmi.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa