Zemiakový guláš

emko ~ 24. máj 2016 - 12:46

Jednoduchý, lacný, úzko spätý s maminou kuchyňou. Tento guláš je trochu ošidený, ale oveľa rýchlejší, než guláš klasický. Náhradou za mäso sú v ňom použité zemiaky a kus lepšej točenej salámy, klobásy, či špekáčikov. Ideálny recept keď neviete, čo variť, času je príliš málo a do výplaty ďaleko.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Na masti orestujeme cibuľu a ak robíme guláš pre chlapa, orestujeme hneď aj chilli papričku. Na cibuli opečieme nakrájanú slovenskú točenú salámu asi 25 cm, pridáme rascu a až potom mletú papriku.

Pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky, soľ a korenie.

Podlejeme vodou a pod pokrievkou podusíme. Podľa potreby podlievame a miešame.

Zemiaky guláš zahustia škrobom, takže netreba pridávať múku. Nakoniec pridáme cesnak a majoránku.

Komentáre

Rutto ~ 18. január 2015 - 4:37

Hm pre mna sice velmi znamy rerecepis, no takmer nemozne uz je dnes zohnat pozivatelnu tocenu alebo kabanos..

0

coolpix ~ 17. marec 2014 - 10:27

Tak toto varieva moja svokra. Prvy krat som sa neodvazila ani ochutnat, lebo ku klobaske mam odjakziva odpor. Druhy kratdom sa odvazila a uplne si ho zamilovala. Idem pozriet, ci klobasku mam a zajtra ju tymto jedlom "zabijem" :o). Mnam mnam.

0

pemasinika ~ 15. marec 2014 - 8:46

Už som ho presne podľa tohto receptu niekoľkokrát robila, je super,niečo medzi guľášovou polievkou a guľašom. My ho papáme s chlebom, aby sme pre istotu rýchlo nevyhladli :) .

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj