Jednoduchý, lacný, úzko spätý s maminou kuchyňou. Tento guláš je trochu ošidený, ale oveľa rýchlejší, než guláš klasický. Náhradou za mäso sú v ňom použité zemiaky a kus lepšej točenej salámy, klobásy, či špekáčikov. Ideálny recept keď neviete, čo variť, času je príliš málo a do výplaty ďaleko.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Zemiakový guláš

Na masti orestujeme cibuľu a ak robíme guláš pre chlapa, orestujeme hneď aj chilli papričku. Na cibuli opečieme nakrájanú slovenskú točenú salámu asi 25 cm, pridáme rascu a až potom mletú papriku.

Pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky, soľ a korenie.

Podlejeme vodou a pod pokrievkou podusíme. Podľa potreby podlievame a miešame.

Zemiaky guláš zahustia škrobom, takže netreba pridávať múku. Nakoniec pridáme cesnak a majoránku.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil pemasinika
~ 15.03.2014 - 19:46

Už som ho presne podľa tohto receptu niekoľkokrát robila, je super,niečo medzi guľášovou polievkou a guľašom. My ho papáme s chlebom, aby sme pre istotu rýchlo nevyhladli :) .

Zobraziť profil coolpix
~ 17.03.2014 - 21:27

Tak toto varieva moja svokra. Prvy krat som sa neodvazila ani ochutnat, lebo ku klobaske mam odjakziva odpor. Druhy kratdom sa odvazila a uplne si ho zamilovala. Idem pozriet, ci klobasku mam a zajtra ju tymto jedlom "zabijem" :o). Mnam mnam.

Zobraziť profil Rutto
~ 18.01.2015 - 15:37

Hm pre mna sice velmi znamy rerecepis, no takmer nemozne uz je dnes zohnat pozivatelnu tocenu alebo kabanos..