Hrnčekový chlieb pre začiatočníkov

Hrnčekový chlieb pre začiatočníkov, alebo veľmi zaneprázdnených. Príprava zaberie len 5 minút, pečenie asi 50 minút. Môžete ho zamiesiť večer a ráno šup do rúry. Dá sa tiež pripraviť ráno pred odchodom do práce a upiecť po návrate.
Tento chlieb má veľké oká v striedke a úžasne chrumkavú, tenkú kôrku. Najradšej ho mám hneď čerstvý, namáčaný do olivového oleja.
Receptu sa naozaj netreba báť. Aj keď ste s kysnutým cestom nikdy nepracovali, chlieb sa vám určite podarí. Nemusíte ho ani nijako špeciálne hniesť a tvarovať. Stačí len premiešať suroviny vareškou a potom celé preložiť do dobre tesniaceho hrnca či pekáča s pokrievkou.
Ochutiť ho môžete rascou, semienkami, orechami, sušenými rajčinami, bylinkami, alebo sušenou cibuľkou. Fantázii sa medze nekladú :)
No a ak vás pečenie chleba chytí, určite skúste aj kváskový chlebík.
1 hrnček - 250 ml
3 |
hrnčeky | múka hladká |
1 |
KL | droždie sušené |
2 |
KL | soľ |
1,5 |
hrnčeka | voda |
semienka slnečnicové |
Komentáre
CÁCORkA
22.04.2017 - 16:56
emko
22.04.2017 - 17:30
Denisa F.
07.09.2017 - 10:47
emko
07.09.2017 - 11:22
JankaJan
09.09.2017 - 10:51
emko
10.09.2017 - 14:30
viera55
01.08.2018 - 18:49
lucia06
14.08.2018 - 08:11
emko
04.09.2018 - 11:17
Tinka
13.09.2018 - 13:50
sabishi
22.10.2018 - 13:39
emko
23.10.2018 - 08:08
Altcha
03.12.2018 - 10:44
kimlo
10.12.2018 - 06:56
Žúžu
06.03.2019 - 16:06
emko
01.04.2019 - 12:30
Niku
21.06.2019 - 09:48
dena75
28.08.2019 - 16:10
emko
30.08.2019 - 10:58
Varila myšička ...
06.04.2020 - 16:24
emko
16.04.2020 - 11:56
EvaMa
26.12.2020 - 23:03