Tento recept získala maminka od svojej svokri. Veľmi sa teda nemuseli, ale keď prišla reč na pečenie, tak sa mali o čom porozprávať :)

Svokrin mrežovník

Suroviny

 

Cesto:

300

g múka hladká

1/2

ks kypriaci prášok

150

g cukor mletý (práškový)

180

g maslo

3

ks vaječný žĺtok

3

PL mlieko

1

KL škorica mletá

Sneh:

3

ks vaječný bielok

100

g cukor

Ostatné:

džem

Z uvedených surovín spracujeme hladké lesklé cesto. Na jemne pomúčenej doske ho vyvaľkáme na väčšiu veľkosť, ako je pripravený plech na pečenie 32x40. Cesto opatrne navinieme na pomúčený valček a prenesieme ho na plech, ktorý sme predtým vymastili a vysypali múkou. Nožíkom všetky okraje cesta odrežeme a odložíme. Na cesto natrieme kyslejší džem.

Bielky vyšľaháme s cukrom a natrieme ich na džem. Zo zbytkov cesta vyšúľame dlhé pásiky a poukladáme ich na sneh. Začneme od stredu, lebo ak budete mať málo cesta, okraje nemusia byť mriežkované, koláču to na chuti neuberie.

Mrežovník vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov asi 24 minút. Po vychladnutí ho nakrájame a podávame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa