Šošovicový šalát

emko ~ 11. máj 2013 - 3:44

Šalátik je výživný, chutný a celkom jednoduchý. Podáva sa na studeno, ale aj na teplo s tmavou bagetkou.

Kategórie

Vopred namočenú šošovicu zlejeme z vody. Na oleji orestujeme na jemno nasekanú cibuľu a cesnak. Na tomto základe krátko opečieme šošovicu, podlejeme vývarom a pomaly zakrytú uvaríme (nie aby sa rozvarila).

Ocot zmiešame s citrónovou šťavou, hnedým cukrom, ochutíme soľou a pridáme do uvarenej šošovice. Premiešame, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a sójové klíčky a necháme zvoľna celkom vychladnúť.

Šalát si môžete vylepšiť podľa vlastnej fantázie aj rôznymi bylinkami...

Komentáre

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj