Šalátik je výživný, chutný a celkom jednoduchý. Podáva sa na studeno, ale aj na teplo s tmavou bagetkou.

Šošovicový šalát

Vopred namočenú šošovicu zlejeme z vody. Na oleji orestujeme na jemno nasekanú cibuľu a cesnak. Na tomto základe krátko opečieme šošovicu, podlejeme vývarom a pomaly zakrytú uvaríme (nie aby sa rozvarila).

Ocot zmiešame s citrónovou šťavou, hnedým cukrom, ochutíme soľou a pridáme do uvarenej šošovice. Premiešame, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a sójové klíčky a necháme zvoľna celkom vychladnúť.

Šalát si môžete vylepšiť podľa vlastnej fantázie aj rôznymi bylinkami...

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil masala
~ 20.05.2013 - 20:44
Tento urcite vyskusam.