Šošovicový šalát

emko ~
Šalátik je výživný, chutný a celkom jednoduchý. Podáva sa na studeno, ale aj na teplo s tmavou bagetkou.
150 |
g | šošovica hnedá |
50 |
g | cibuľa |
10 |
g | cesnak |
100 |
g | klíčky sójové |
100 |
g | uhorka šalátová |
100 |
g | paprika čerstvá |
100 |
ml | olej olivový |
300 |
ml | vývar zeleninový |
50 |
ml | ocot jablkový |
30 |
ml | šťava citrónová |
50 |
g | cukor trstinový |
štipka | soľ |
Vopred namočenú šošovicu zlejeme z vody. Na oleji orestujeme na jemno nasekanú cibuľu a cesnak. Na tomto základe krátko opečieme šošovicu, podlejeme vývarom a pomaly zakrytú uvaríme (nie aby sa rozvarila).
Ocot zmiešame s citrónovou šťavou, hnedým cukrom, ochutíme soľou a pridáme do uvarenej šošovice. Premiešame, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a sójové klíčky a necháme zvoľna celkom vychladnúť.
Šalát si môžete vylepšiť podľa vlastnej fantázie aj rôznymi bylinkami...
Komentáre
masala
20.05.2013 - 20:44