Dusené kocky hovädzieho so zeleninou, podlievané vínom. Mäkké a šťavnaté, s výbornou šťavou. To je hovädzie ragú :)

Hovädzie ragú

Mäso nakrájame na kocky asi 3x3 cm. Údenú slaninu nakrájanú na maličké kocky vyškvaríme v hrnci a orestujeme na nej nasekanú cibuľu. Až je cibuľa pekne hnedá, pridáme dobre osušené mäso a orestujeme, aby sa zatiahlo. Pridáme na maličké kocky nakrájaný zeler a na hrubšie kolieska mrkvu. Všetko spolu ešte orestujeme. Až je aj zelenina hnedastej farby, prisypeme mletú papriku, necháme ju troška speniť a ihneď pridáme pretlak spolu s ostatnými koreninami.

Podlejeme vínom a vodou toľko, aby sa mäso len dusilo a nepripálilo, radšej postupne dolievame. Môžeme pridať aj pár sušených dubáčikov, len tak pre vôňu. Hrniec zakryjeme a dusíme, občas premiešame, podlejeme, až bude ragú mäkké.

Ak je už mäso mäkké, vydusíme šťavu na tuk. Následne ragú zahustíme múkou, rozmiešanou vo vode, znovu podlejeme a ešte poriadne prevaríme. Nakoniec môžeme dochutiť cesnakom a ešte krátko prevariť. Ragú podávame s varenými zemiakmi, ryžou, alebo cestovinou.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa