Skvelá zemiaková polievka s hubami, veľmi obľúbená v Čechách. Toto je starý rodinný recept a bramboračka je naozaj vynikajúca. Zahreje a…
Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu…
Ragú je pokrm zo šťavnatého mäsa, ktoré sa veľmi pomaly a dlho dusí so zeleninou a bylinkami, čím dosiahneme úžasnú, intenzívnu omáčku…
Záhorácka fazuľová polievka musí byť tak hustá, že v nej bude lyžica stáť! U nás v rodine sa táto polievka varila vždy…
Kaldoun je staročeská krémová polievka z kostí a vnútorností. Recept je síce časovo náročnejší, ale…
Sekaná sviečková je klasickým hotovkovým jedlom, ktoré sa objavilo v kuchárkach ešte niekedy v päťdesiatych rokoch minulého storočia. V…
Polievka je základ domáceho varenia. Zvlášť nedeľná polievka by mala byť silná a trochu sviatočná.
Na chuť a vôňu dobrého vývaru…
Na túto lahôdku som použila vykostené karé z muflona. Muflon je vlastne najmladší zástupca divokých oviec, predchodca dnešných oviec…
Paradajkovú omáčku sa hodí pripraviť vtedy, keď máte fajný domáci hovädzí vývar. Mäso z vývaru použijeme k omáčke, urobíme…