Paradajkovú omáčku sa hodí pripraviť vtedy, keď máte fajný domáci hovädzí vývar. Mäso z vývaru použijeme k omáčke, urobíme knedle, alebo len uvaríme zemiaky.
Vývar dá tejto paradajkovej omáčke silu a chuť.
Keď robíme plnenú papriku omáčka je iná, ale o nič horšia.

Paradajková omáčka

Na rozohriatom oleji orestujeme do zlatista nasekanú cibuľu, pridáme nastrúhanú zeleninu a všetky koreniny a za stáleho miešania poriadne orestujeme. Ak je zelenina pekne orestovaná, pridáme pretlak, ešte orestujeme a zaprášime múkou. Túto zeleninovú zásmažku premiešame a zalejeme vývarom. Poriadne prešľaháme metličkou a privedieme k varu.

Omáčku povaríme asi pätnásť minút, občas prešľaháme. Potom omáčku zlejeme cez sito do druhého hrnca, prepasírujeme a poriadne povaríme na miernom ohni aspoň desať minút. Až teraz osolíme a podľa chuti pridáme cukor. Prevaríme už len krátko a nakoniec zjemníme omáčku maslom a prešľaháme metličkou. Podávame s vareným hovädzím mäsom z polievky.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil caleo
~ 30.01.2014 - 10:57

Jeeeeej, toto moja maminka robila, keď sme boli malí, vtedy sme to veľmi nemuseli, ale teraz by som toto jedlo vyvážila zlatom, sama som ho ešte nerobila, tak veľmi pekne ďakujem za recept, už dlhšie som rozmýšľala, ako mamina tú omáčku robila, takže najbližšie určite vyskúšam, ešte raz ďakujem :)