zeler

Ragú je pokrm zo šťavnatého mäsa, ktoré sa veľmi pomaly a dlho dusí so zeleninou a bylinkami, čím dosiahneme úžasnú, intenzívnu omáčku…

Toto je recept 3 v 1. Králika v čiernej omáčke, zemiakové knedlíčky a perník na strúhanie. Klasický recept staročeskej kuchyne, ktorá je…

Kaldoun je staročeská krémová polievka z kostí a vnútorností. Recept je síce časovo náročnejší, ale…

Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu…

Skvelá zemiaková polievka s hubami, veľmi obľúbená v Čechách. Toto je starý rodinný recept a bramboračka je naozaj vynikajúca. Zahreje a…

Ako deti sme milovali špagety "načerveno". Mama nám ich robila z vojenských konzerv, ktoré nosil otec zo služby. Nabrali sme vždy plné…

Sekaná sviečková je klasickým hotovkovým jedlom, ktoré sa objavilo v kuchárkach ešte niekedy v päťdesiatych rokoch minulého storočia. V…

Polievka je základ domáceho varenia. Zvlášť nedeľná polievka by mala byť silná a trochu sviatočná.

Na chuť a vôňu dobrého vývaru…

Na túto lahôdku som použila vykostené karé z muflona. Muflon je vlastne najmladší zástupca divokých oviec, predchodca dnešných oviec…

Paradajkovú omáčku sa hodí pripraviť vtedy, keď máte fajný domáci hovädzí vývar. Mäso z vývaru použijeme k omáčke, urobíme…

Mäso s výbornou omáčkou, ktorej dá šmrnc víno a čerstvé bylinky.