Na túto lahôdku som použila vykostené karé z muflona. Muflon je vlastne najmladší zástupca divokých oviec, predchodca dnešných oviec domácich.

Jedlo sa komplet pripravuje v jednom hrnci, dusí a pečie sa v rúre, čo nedá veľa práce, ale výsledok je vynikajúci. Na zbojnícky spôsob môžete použiť aj inú zverinu. Kto chce, pridá i zemiaky, alebo pripraví prílohu extra.

Zbojnícky hrniec

Suroviny

Očistené mäso na noc naložíme do marinády z prevarenej vody s octom v pomere 10:1, ktorú sme jemne osolili. Mäso osušíme a nakrájame na medajlónky.

Do pekáča dáme nakrájanú slaninu s cibuľou a orestujeme. Pridáme mäso a poopekáme ho z oboch strán.

Pridáme na hrubšie kolieska nakrájanú zeleninu, tiež ju orestujeme a pridáme borievky a rozmarín.

Podlejeme červeným vínom, zakryjeme a vložíme do rúry na 200 stupňov na jeden a pol hodiny.

Mäso je skoro hotové a šťavy tiež veľa nie je, podľa potreby môžeme ešte podliať vínom.

Po udusení mäsa poukladáme na vrch hrubšie kolieska očistených zemiakov, zakryjeme a dopečieme ešte aspoň 40 minút.

Podávame ako kompletné jedlo.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil serpico
~ 21.04.2014 - 15:30

UF ! UF ! UF !!! FANTÁZIA !!!!!
...a ešte musím predsa dodať ! GENIÁLNE !!!