Plnenú papriku sa oplatí robiť v lete, keď sú na trhu naše voňavé papriky. Tie dodajú paradajkovej omáčke tú správnu chuť a vôňu.

Plnená paprika

Najskôr v osolenej vode uvaríme ryžu. Necháme ju vychladnúť a primiešame k mletému mäsu. Pridáme najemno posekanú cibuľu, vajce, osolíme a dochutíme korením. Touto zmesou naplníme papriky a zo zvyšku narobíme guľky. Z každej papriky odkrojíme aj špičku, aby mal kadiaľ pri plnení unikať vzduch.

Z oleja a múky urobíme svetlú zásmažku a zalejeme ju studeným vývarom.

Pridáme pretlak, koreniny a za neustáleho prešľahávania metličkou privedieme k varu.

Keď omáčka začne vrieť, povkladáme do nej papriky a guľky. Teraz už varíme na najmenšom ohni a omáčku necháme zakrytú pomalinky asi hodinu prebublávať.

Hotovú omáčku dochutíme cukrom, prípadne osolíme. Plnenú papriku podávame s varenými zemiakmi, alebo s knedľou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil EviCZka
~ 17.07.2013 - 17:48
och bych si dala :)
Zobraziť profil honestka
~ 28.07.2013 - 21:12
z dnesneho trhu konecne prisli taketo lahodne papriky./inac tu dostanem iba tie hrubostenne/. takze cez tyzden sa ide na veliky hrniec tejto dobroty aby bolo aj do foroty na prihriatie. Ja robievam na 2 dalsie sposoby. Knedle najnovsie robim z kvasku a tie narastu ako dive.
Zobraziť profil Reny Naty
~ 11.10.2014 - 09:29
Varit a pect podle vasich receptu, je naprosto uzasne!! Moc dekuji, moc nam vsem doma chutnalo!!
Zobraziť profil svetlany40
~ 05.03.2015 - 23:01
Ako vzdy dokonaly recept a pochutnali sme si neuveritelne . Dakujem moc 😍 😍
Zobraziť profil AlenkaM
~ 25.04.2015 - 12:59
Už rozvoniava =)
Zobraziť profil Ludo
~ 24.07.2018 - 11:13
Odporúčam dať do mäsovej zmesi aj mletú papriku. :) mňam