- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Tieto plnené broskyne, spestria každý sviatočný stôl. Nemusíte sa báť, netreba kupovať žiadne špeciálne formičky.
Broskyne môžete ozdobiť marcipánovým lístkom a stonkou. Veľkosť je tiež ľubovoľná, podľa toho, či idete dávať broskyne do košíčkov, alebo budete servírovať ako dezert.
Do misky dáme múky, cukor, vajíčka, mlieko a olej. Pridáme nastrúhanú kôru z citróna, kypriaci prášok, sódu bicarbónu a spracujeme nelepivé cesto. Konzistencia by mala byť taká, ako keď robíme na Vianoce linecké koláčiky. Toto cesto dáme do sáčka a uložíme aspoň na dve hodiny do chladničky. Potom z neho po kúsku odoberáme a v dlaniach vygúľame malé guľôčky, ktoré poukladáme ďalej od seba na suchý plech. Z tejto dávky vyjdú dva plechy.
Omrvinky zvlhčíme rumom, pridáme džem a uvarený vychladnutý puding - 300 ml mlieko a 1 sáčok pudingu uvareného s troškou cukru. Hmota by nemala byť riedka. Plnku môže byť rôzna, vždy zahustená vydlabaným rozmrveným cestom. Stačí aj džem s rumom, čím vytvoríme akúsi punčovinu. Touto plnkou pologule naplníme a vždy dve a dve pozliepame.
Z kúska zafarbeného marcipánu pripravíme lístočky a stopky.
Komentáre
Silvia Sisa ~ 3. máj 2015 - 12:35
babračka,ale výsledok stojí za to
remperitka ~ 30. december 2014 - 8:47
u nas taketo musia byt vzdy na svadbe :) este, ze ziju tetusky, ktore ich aj mne na svadbu piekli - je to taka delikatesa, ze az a o to vzacnejsia, ze sa nerobia bezne ale iba na svadby :) tiez som sa pohravala s myslienkou kupit formu a upiect ich aby sme si tento recept uchovali a aby som ho priblizila aj v inom kraji :)