- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Tieto maličké placky sa pripravujú na lievancovej panvici na malom množstve tuku. Vhodné sú ako príloha k rôznym mäsovým zmesiam. Je to príloha sýta a kalorická, no ale občas zhrešiť treba :)
Suroviny
Sezóna
Zemiaky očistíme, umyjeme a na jemno nastrúhame.
Očistenú cibuľu nasekáme nadrobno a cesnak prelisujeme. Pridáme vajcia, soľ a koreniny podľa svojej chuti. Primiešame najskôr hladkú múku a potom dohusťujeme hrubou.
Všetko poriadne vymiešame a na rozpálenej panvičke najskôr kúsok cesta vysmažíme. Ochutnáme a podľa potreby ešte dochutíme. Takto vysmažíme všetky placky z oboch strán a podávame.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Kamča ~ 8. október 2013 - 7:27
U nás dneska pokus o napodobení... Už se těším na večeři!
klaura ~ 8. august 2013 - 11:36
keby nebolo tak veľa hodín, utekám čistiť zemiaky ... :) :) :)
mám na ne veľkú chuť ... a to foto k to mu tiež prispelo ...
Niekde som čitala takú múdru vec ... že fotka jedla je vtedy dobrá, keď v nás vzbudí neprekonateľnú chuť si urobiť zobrazené papaníčko ... a tebe sa to veru podarilo ... :)