Tieto maličké placky sa pripravujú na lievancovej panvici na malom množstve tuku. Vhodné sú ako príloha k rôznym mäsovým zmesiam. Je to príloha sýta a kalorická, no ale občas zhrešiť treba :)

Zemiakové mini placky

Suroviny

 

1000

g zemiaky

100

g múka hladká

100

g múka hrubá

1

ks cibuľa

5

strúčik cesnak

2

ks vajce

10

g rasca mletá

30

g soľ

10

g korenie čierne mleté

3

g majoránka sušená

150

ml olej

Zemiaky očistíme, umyjeme a na jemno nastrúhame.

Očistenú cibuľu nasekáme nadrobno a cesnak prelisujeme. Pridáme vajcia, soľ a koreniny podľa svojej chuti. Primiešame najskôr hladkú múku a potom dohusťujeme hrubou.

Všetko poriadne vymiešame a na rozpálenej panvičke najskôr kúsok cesta vysmažíme. Ochutnáme a podľa potreby ešte dochutíme. Takto vysmažíme všetky placky z oboch strán a podávame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil klaura
~ 08.08.2013 - 21:36
keby nebolo tak veľa hodín, utekám čistiť zemiaky ... :) :) :) mám na ne veľkú chuť ... a to foto k to mu tiež prispelo ... Niekde som čitala takú múdru vec ... že fotka jedla je vtedy dobrá, keď v nás vzbudí neprekonateľnú chuť si urobiť zobrazené papaníčko ... a tebe sa to veru podarilo ... :)
Zobraziť profil Kamča
~ 08.10.2013 - 17:27
U nás dneska pokus o napodobení... Už se těším na večeři!