- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Dostala som darčekom medovú Metaxu. Nikdy som tento nápoj nepila a zo začiatku som bola trochu skeptická. Ale teraz už chápem, prečo názov tohto gréckeho likéru pochádza zo slova "hodvábny". No a k takémuto sviatočnému nápoju sa samozrejme hodí aj luxusný dezert. Tak som sa trošku pohrala s klasickým luxusným dezertom - crème brûlée.
Suroviny
Kategórie
Zmes nalejeme do zapekacích misiek (z tejto dávky vyjdú 4 väčšie misky). Uložíme ich do hlbšieho pekáča a zalejeme vriacou vodou tak, aby boli ponorené minimálne do polovice. Dáme piecť na 200 stupňov asi 40 minút. Hotovo je vtedy, keď sa už hmota pri zatrasení pekáčom netrasie. Potom je dobré crème brûlée odložiť do chladničky aspoň na 2 hodiny, prípadne dlhšie, než sa bude servírovať.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Parisienne ~ 12. november 2015 - 10:45
Vyzera to super, mozem Metaxu nahradit akymkolvek inym alkoholom? Napriklad mandlovym likerom?
emko ~ 12. november 2015 - 10:53
In reply to Vyzera to super, mozem Metaxu by Parisienne
Urcite, liker, konak, v podstate cokolvek.. nejako extra vyrazne to v tom dezerte aj tak nie je citit, je to ako spestrenie :)
Parisienne ~ 12. november 2015 - 11:26
In reply to Urcite, liker, konak, v by emko
Dakujem, tak uz len kupit tu flambovaciu pistol a ide sa skusat :). Dnes robim gougères, vase recepty ma este nikdy nesklamali, svoju maminu nezapriete :). Pekny den
emko ~ 12. november 2015 - 11:45
In reply to Dakujem, tak uz len kupit tu by Parisienne
Dakujem velmi pekne! :)
Maly tip, namiesto flambovacej pistole sa da pouzit pajkovacka...
xado ~ 12. november 2015 - 12:22
In reply to Dakujem velmi pekne! :) by emko
presnejsie plynova, s elektrickou pajkovackou by to moc neslo :)
Tana ~ 20. október 2015 - 9:53
A tento recept som akosi prešvihla, super, to by som rada ochutnala...
emko ~ 20. október 2015 - 10:05
In reply to A tento recept som akosi by Tana
pripravim ked dojdes :)