Bylinkové maslo

emko ~ 1. jún 2022 - 4:12

K rybám, k mäsu, k zelenine, alebo len tak potrieť krajec chleba...
Domáce bylinkové maslo je podľa mňa základom dobrej kuchyne. A ku grilovačke ideál :)

Ak máte po ruke čerstvé bylinky, ta neváhajte a smelo do toho! :)

Suroviny
1
hlavička
1/2
KL plochá
250
g
Sezóna

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Hlavičku cesnaku rozrežeme na polovicu, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť v alobalovom váčku. Pečieme asi 40 minút. Cesnak sa krásne rozvoní, stratí ostrú štiplavosť a získa karamelovo sladkastú chuť.

Cesnak vytlačíme ľahko prstami a vidličkou z neho spravíme kašičku. Primiešame maslo a nasekané bylinky. Ja som dnes použila trochu petržlenovej vňate, pažítky a ligurčeku. S bylinkami však môžete experimentovať a použiť svoje obľúbené. Ja keď robím bylinkové maslo k rybe, dávam citrónový tymián, k zemiakom zase rozmarín, alebo čerstvú majoránku.

Primiešame pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ a korenie.

Zmes dáme do stredu fólie. Preklopíme konce fólie k sebe, bylinkové maslo pritlačíme a nahrnieme ku stredu. Potom už len rolujeme maslovú "klobásu".

Bylinkové maslo necháme stuhnúť v chladničke. Vydrží takmer mesiac v chladničke, alebo ho môžeme zamraziť.

Komentáre

Zuzliak ~ 28. jún 2013 - 6:29

Milka super! Take narychlo kupujem hotove do zemiakov a na chutovky :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj