- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Vysmážané ryžové guľky sa často robia v Taliansku a že vraj pochádzajú zo Sicílie, kde sa robili už v 10. storočí pod menom Arancini. Základom je samozrejme ryža, ktorá sa varí v dobrom vývare ako rizoto. Ryžové guľky sa plnia mäsom, syrom, alebo sa do ryže pridá špenát, hrášok a podobne.
Tu je recept na jednoduchú, ale chutnú verziu. Sú výborné aj samotné, ale je fajn ich namáčať do nejakej omáčky, napríklad paradajkovej. Neľakajte sa množstva, je to pomerne "žravá" záležitosť. Okrem toho, môžete ich zamraziť a mať po ruke rýchle pohostenie, keď príde návšteva. Veľmi sa tiež hodia na výlety, pikniky, alebo pre deti, keď s nimi idete do parku.
Suroviny
Na obaľovanie:
Na vysmážanie:
Kategórie
Sezóna
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach: