Moravský vrabec

emko ~ 23. apríl 2016 - 12:17

Medzi obľúbené jedlá "českých hospůdek" neodmysliteľne patrí moravský vrabec. Je to do mäkka upečené bravčové mäso, ktoré je charakteristické svojim hnedým zafarbením. Názov tohto jedla len ťažko preložíte do iných jazykov, ako to už u krajových špecialít býva. Zato chuť moravského vrabca je nezameniteľná.

Suroviny
300
g
30
g
30
g

Bravčové mäso nakrájame na väčšie kusy. Treba kúpiť nie príliš tučný bravčový bôčik, alebo časť mäsa nahradiť bravčovým plieckom.

Opečieme ho na masti a preložíme do pekáča. Vo výpeku z mäsa opečieme cibuľu a cesnak. Až potom mäso osolíme a nalejeme naň výpek s cibuľou a cesnakom.

Pekáč zakryjeme vrchnákom a pečieme asi 90 minút na 200 stupňov. Mäso sa dusí a zároveň pečie. Keď je mäso mäkké a hnedé, podlejeme trochou vody a ešte dopečieme bez pokrievky, aby sa urobila super hnedá šťavička.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj