Medzi obľúbené jedlá "českých hospůdek" neodmysliteľne patrí moravský vrabec. Je to do mäkka upečené bravčové mäso, ktoré je charakteristické svojim hnedým zafarbením. Názov tohto jedla len ťažko preložíte do iných jazykov, ako to už u krajových špecialít býva. Zato chuť moravského vrabca je nezameniteľná.

Moravský vrabec

Suroviny

 

1000

g bravčový bôčik

300

g cibuľa

30

g cesnak

3

PL masť bravčová

30

g soľ

Bravčové mäso nakrájame na väčšie kusy. Treba kúpiť nie príliš tučný bravčový bôčik, alebo časť mäsa nahradiť bravčovým plieckom.

Opečieme ho na masti a preložíme do pekáča. Vo výpeku z mäsa opečieme cibuľu a cesnak. Až potom mäso osolíme a nalejeme naň výpek s cibuľou a cesnakom.

Pekáč zakryjeme vrchnákom a pečieme asi 90 minút na 200 stupňov. Mäso sa dusí a zároveň pečie. Keď je mäso mäkké a hnedé, podlejeme trochou vody a ešte dopečieme bez pokrievky, aby sa urobila super hnedá šťavička.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa