Veľmi som si obľúbila v kuchyni používať červenú šošovicu, ktorá je plná rastlinných bielkovín a vlákniny. Nielen že je zdravá, ale netreba ju vopred namáčať.
Tu je recept na moje obľúbené šošovicové karbonátky, ktoré sa dajú jesť za tepla, ale aj na studeno.

Karbonátky z červenej šošovice

Červenú šošovicu prepláchneme vodou a uvaríme do mäkka. Je to hneď 10-15 minút. Potom ju scedíme a dáme do nádoby. Pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu a cesnak. Na malé kocky nasekanú cibuľu, vajíčka a ochutíme majoránkou a mletou rascou. Podľa svojej chuti osolíme a vymiešame.

Na zahustenie použijeme asi 4 lyžice strúhanky. Najlepšie pomlieť si doma z vysušeného celozrnného pečiva.

Hmotu spojíme a necháme chvíľu odležať, aby sa nasiakla strúhanka a aby sa dali pekne tvarovať karbonátky. Musí držať, ale nemala by byť tuhá, karbonátky by boli tvrdé. Radšej opatrne so strúhankou.

Potom z hmoty odoberáme a tvarujeme karbonátky, ktoré môžeme ešte obaliť v zbytku strúhanky.

Karbonátky pomaly smažíme na malom množstve oleja, alebo prepusteného masla.

Pekne z oboch strán do zlatova. Potom ich preložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný tuk.

Podávame ich pokvapkané citrónovou šťavou. Najlepšie sú s čerstvou zeleninou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil serpico
~ 14.01.2016 - 19:50
....FANTASTICKÁ papa !!!!