Vajcové nočky

emko ~ 11. február 2019 - 8:20

Jednoduchý recept a zdanlivo jednoduché jedlo. Ale keď je na stole, tak sa ho nevieme dojesť a chutí všetkým do radu :)

Pamätám si ich ešte ako malá, babka ich volala vajcové nočky a tak sa u nás v rodine aj uchytili. Chuť slaninky, vajec a domácich halušiek je proste dokonalá :)

Vajcové nočky nie sú zložité a pripravíte ich super rýchlo. Do pol hodiny je skvelá večera na svete :)
Túto dobrotu treba zajedať s kyslou uhorkou alebo čalamádou, alebo v lete s hlávkovým alebo uhorkovým šalátom.

Rozpis je pre 4 osoby.

Suroviny
Nočky:
 
 
2
ks
1
KL
podľa potreby
 
Ostatné:
 
 
6
ks
100
g

Najskôr pripravíme nočky (halušky) tak, že do misky dáme múku, osolíme ju, pridáme vajcia a prilievame studenú vodu. Miešame a prilievame, dokiaľ nám nevznikne redšie haluškové cesto.

Nočky hádžeme cez dierované haluškové sito do vriacej vody. Ak vyplávajú na povrch, ešte ich chvíľku povaríme. Potom ich scedíme, prepláchneme a málinko pomastíme, aby sa nezlepili.

Na suchej panvici opečieme na maličké kúsky nakrájanú údenú slaninu. Tá pustí tuku tak akurát a býva aj slaná, takže vajíčka potom netreba soliť. Na tejto slaninke krátko opečieme cibuľu (jarná je skvelá) a prilejeme rozšľahané vajíčka. Plameň stíšime a urobíme riedku praženicu. Do hotovej praženice pridáme halušky a zamiešame. Ak je treba, osolíme, ale opatrne, lebo slanina je slaná.

Komentáre

Mária ~ 19. september 2013 - 5:33

Jednoduché a vynikajúce jedlo, ďakujem za pripomenutie, zajtra super obed:)

0

daniela24 ~ 22. september 2013 - 6:24

Dakujem ,toto sa mi teraz velmi hodí ,lebo sliepky nosia vajíčka ako o život a ja už neviem čo s nimi :-)

0

coolpix ~ 7. apríl 2014 - 5:37

Toto zvykol robit moj nebohy ocino, ale zo zemiakovych halusiek (ked sme robili bryndzove, alebo strapacky, cast cistych halusiek sa odkladala bokom a mali sme na druhy den na ranajky vajcove).

Mne ostali nocky od vcerajsieho obeda, takze dnes budu vajickove.

0

veronika353 ~ 13. november 2015 - 7:25

Máme dost vajíček a tak tyto halušky děláme skoro každý týden,podáváme s kyselými okurkami.

0

Blanka B ~ 17. február 2016 - 12:05

presne ako u nás, jedlo ktoré môže byť hocikedy a vždy poteší, dokonca aj môjho syna ktorý je mäsožravec a iné neuznáva :) robím presne tento recept, ďakujem za pripomenutie v sobotu bude obed

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj