Jednoduchý recept a zdanlivo jednoduché jedlo. Ale keď je na stole, tak sa ho nevieme dojesť a chutí všetkým do radu :)

Pamätám si ich ešte ako malá, babka ich volala vajcové nočky a tak sa u nás v rodine aj uchytili. Chuť slaninky, vajec a domácich halušiek je proste dokonalá :)

Vajcové nočky nie sú zložité a pripravíte ich super rýchlo. Do pol hodiny je skvelá večera na svete :)
Túto dobrotu treba zajedať s kyslou uhorkou alebo čalamádou, alebo v lete s hlávkovým alebo uhorkovým šalátom.

Rozpis je pre 4 osoby.

Vajcové nočky

Suroviny

 

Nočky:

500

g múka polohrubá

2

ks vajce

1

KL soľ

podľa potreby

voda

Ostatné:

6

ks vajce

100

g slanina údená

100

g cibuľa

Najskôr pripravíme nočky (halušky) tak, že do misky dáme múku, osolíme ju, pridáme vajcia a prilievame studenú vodu. Miešame a prilievame, dokiaľ nám nevznikne redšie haluškové cesto.

Nočky hádžeme cez dierované haluškové sito do vriacej vody. Ak vyplávajú na povrch, ešte ich chvíľku povaríme. Potom ich scedíme, prepláchneme a málinko pomastíme, aby sa nezlepili.

Na suchej panvici opečieme na maličké kúsky nakrájanú údenú slaninu. Tá pustí tuku tak akurát a býva aj slaná, takže vajíčka potom netreba soliť. Na tejto slaninke krátko opečieme cibuľu (jarná je skvelá) a prilejeme rozšľahané vajíčka. Plameň stíšime a urobíme riedku praženicu.

Do hotovej praženice pridáme halušky a zamiešame. Ak je treba, osolíme, ale opatrne, lebo slanina je slaná.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil kamilka
~ 10.07.2013 - 16:43

Moja maminka zvykla robit takto aj sulance

Zobraziť profil klaura
~ 10.07.2013 - 21:48

jáááj ... toto ľúbim veľmi ...

Zobraziť profil Mária
~ 19.09.2013 - 15:33

Jednoduché a vynikajúce jedlo, ďakujem za pripomenutie, zajtra super obed:)

Zobraziť profil daniela24
~ 22.09.2013 - 16:24

Dakujem ,toto sa mi teraz velmi hodí ,lebo sliepky nosia vajíčka ako o život a ja už neviem čo s nimi :-)

Zobraziť profil coolpix
~ 07.04.2014 - 15:37

Toto zvykol robit moj nebohy ocino, ale zo zemiakovych halusiek (ked sme robili bryndzove, alebo strapacky, cast cistych halusiek sa odkladala bokom a mali sme na druhy den na ranajky vajcove).

Mne ostali nocky od vcerajsieho obeda, takze dnes budu vajickove.

Zobraziť profil MarikaF75
~ 05.05.2015 - 09:28

Jednoduché a chutilo nám všetkým!

Zobraziť profil veronika353
~ 13.11.2015 - 18:25

Máme dost vajíček a tak tyto halušky děláme skoro každý týden,podáváme s kyselými okurkami.

Zobraziť profil Blanka B
~ 17.02.2016 - 11:05

presne ako u nás, jedlo ktoré môže byť hocikedy a vždy poteší, dokonca aj môjho syna ktorý je mäsožravec a iné neuznáva :) robím presne tento recept, ďakujem za pripomenutie v sobotu bude obed