Toto slané pečivo je veľmi chutné a mäkké aj na tretí deň. Cesto môžeme pripraviť v domácej pekárni. Z uvedeného množstva máme 14 kusov pečiva. Piecť môžeme v špeciálnom plechu, alebo vytvarovať žemle, rožky, či dve veľké bagety.

Jogurtové pečivo

Všetky suroviny uvedené vyššie dáme do pekárničky postupne v poradí, ako sú napísané. Zapneme program príprava a spracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 14 častí, vytvarujeme valčeky a vložíme do foriem, alebo len tak voľne položíme na plechy kysnúť.

Po vykysnutí ich narežeme žiletkou a vložíme do horúcej rúry na 200 stupňov piecť asi 15 minút.

Upečené vyberieme z rúry a preložíme na mriežku vychladnúť.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil henelie
~ 21.07.2014 - 11:23

Těsto jsem udělala z žitné mouky, zapomněla jsem tam dát tu kaši a chlebové koření jsem nahradila semínky, protože ho nemám ráda. Večky byly vynikající, budu ho dělat. Když pominu dobu čekání na kynutí, tak je to pak rychlovka.