Tvarohový béleš

emko ~ 14. január 2015 - 5:50

Takéto jednoduché koláče - béleše piekla naša babka. Ako deti sme ich milovali. Nepiekla len tvarohové, ale aj lekvárové, orechové, makové a ovocné. S olejovým cestom sa veľmi dobre pracuje, vôbec nelepí, netreba pri vaľkaní podsýpať a krásne sa prepečie.

Rozpis surovín je na dva veľké okrúhle koláče. Vaječné bielky nevyhadzujte, dajte ich zamraziť a použite pri ďalšom pečení.

Suroviny
Cesto:
 
 
250
ml
200
ml
1
PL
 
štipka
Tvarohová plnka:
 
 
500
g
100
g
Drobenka:
 
 
50
g

Najskôr si pripravíme kysnuté cesto. Môžete použiť aj pekáreň, alebo pekne ručne vymiesite ako obvykle a necháte podkysnúť.

Potom si pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním uvedených surovín.

Pripravíme aj drobenku, zase len premiešame suroviny na drobenku.

Cesto ozdelíme na dve časti, každú vyvaľkáme do tvaru kruhu, potrieme tvarohovou plnkou, posypeme drobenkou, necháme chvíľku podkysnúť a upečieme do chrumkava. Upečené nakrájame na trojuholníky.

Komentáre

Zuzliak ~ 4. júl 2013 - 7:36

Tak toto vyzera ako super syte ranajky- to si ukladam :)

0

jerica ~ 3. júl 2013 - 4:04

hurá , som v robote , môžem tlačiť A4 . Ďík,pozdravujem:-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj