Veľmi jednoduchý šťavnatý koláč, v ktorom sa snúbi chuť tvarohu a slivkového lekváru. Čo viac si priať k nedeľným raňajkám? Snáď už len hrnček voňavého kakaa.

Jeden hrnček má obsah 250 ml. Jeden tvaroh váži 250 g. Mlieko treba dať vlažné, vajíčka celé. Ako puding sa hodí zlatý klas. Ak je lekvár hustý, trochu ho nahrejeme a rozriedime rumom.

Tvarohovo-lekvárový hrnčekový koláč

Suroviny

 

Cesto:

2

hrnčeky múka hladká

1/2

hrnček cukor

1

hrnček mlieko

1/2

hrnčeka olej

2

ks vajce

1

ks kypriaci prášok

Tvarohová plnka:

2

ks tvaroh

1

hrnček cukor

1

ks cukor vanilkový

1

ks puding vanilkový

1

hrnček mlieko

2

ks vajce

Ostatné:

lekvár slivkový

V miske vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme mlieko a olej a premiešame. Pridáme múku s kypriacim práškom.

V druhej miske vymiešame všetky suroviny na tvarohovú plnku. Plech 35x40 (klasický s vyšším okrajom) vytrieme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Rúru predohrejeme na 170 stupňov.

Na plech nalejeme dve tretiny cesta, na cesto nalejeme cik-cak tvarohovú plnku. Malou lyžičkou pokladieme na plnku kôpky lekváru a celý povrch pokvapkáme zbytkom cesta.

Vložíme do rúry a pečieme dokým povrch nezozlátne cca 40 minút.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa