- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Tento múčnik je náš rodinný klenot, ktorý robila naša drahá teta Darinka. Volali sme ho na záhorí ŠMORN, zrejme podľa známeho "kaiserschmarrn" - cisársky trhanec. Je plný hrozienok, opražených mandľových lupienkov a vonia škoricou, maslom a vanilkou.
Trhanec má viac variácií. Pre väčšiu nadýchanosť môžete bielky vyšľahať. Dôležité je nechať zmes pred opečením odstáť, aby mala krupica čas nabobtnať.
Tento šmorň je z detskej krupice. Podáva sa s detskou výživou, ovocným kompótom, alebo slivkovou omáčkou.
VIDEORECEPT:
Lopatkou podvihneme okraj, pod omeletu vložíme druhú lyžicu masla a dopečieme. Potom vezmeme dve drevené varechy a upečené cesto natrháme na malé kúsky a tie ešte krátko opečieme. Ihneď preložíme na tanier a podávame posypané vanilkovým cukrom zmiešaným s cukrom práškovým. Samozrejme s jablkovým pyré, slivkobvou omáčkou, alebo ovocným kompótom.
Komentáre
honestka ~ 22. september 2014 - 12:05
Mozem len doporucit!
Nepoznala som pokial si ho neuviedla verejne a v nasej domacnosti pre mojho draheho ostal #1 hlavne ked sa jedna o RYCHLE sladke jedlo /okrem tych hrozienok, ktore nejdu v nicom iba ako samostatny smak/.
Inac presne takto -POCHUTKA- pre tych co maju radi sladke.
Aj ho volam "Darinkin trhanec" ako si ho nazvala a teda dakujem.
Pozdravujem. hugs.