Morčacie mäso je dosť málo využívané v našej kuchyni, ale taký fajnový guláš v vykosteného morčacieho stehna nemá chybu. Nepodávame ho s tradične s knedľou, ale so zemiakovou kašou a dusenou karotkou.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Morčací guláš

Na polovici oleja osmažíme nasekanú cibuľu do zlatista. Pridáme na väčšie kocky pokrájané vykostené morčacie stehno a poriadne prudko orestujeme.

Pridáme pretlak, rascu, soľ, premiešame a ešte spolu orestujeme. Potom pridáme mletú papriku, premiešame a podlejeme vodou. Len toľko, aby sa mäso dusilo pod pokrievkou. Občas podľa potreby podlejeme vodou a premiešame.

Keď je mäso mäkké, v menšom hrnci urobíme z druhej časti oleja a múky zápražku. Zalejeme ju studenou vodou, premiešame a pridáme ku gulášu spolu s rozotretým cesnakom. Na miernom ohni prevaríme aspoň dvadsať minút.

Celkom nakoniec pridáme majoránku rozdrvenú v dlaniach a už len krátko prevaríme.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Nelisa
~ 30.01.2014 - 10:56
mäsko z morky je u nás veľmi obľúbené, už sme z morčacieho stehna robili guláš aj v kotlíku. A bol skvelý!
Zobraziť profil Mary
~ 30.01.2014 - 11:45
U nas sa pouziva namiesto bravcoveho...pekny recept
Zobraziť profil serpico
~ 25.05.2014 - 19:49
...dnes pani serpicová ukuchtila jedinečnú papu...hlboko musím veru v pamäti začrieť, aby som sa páru dopátral...a pridávam i foto, keď bolo "hotovo" na pekáči (morku,i zajačiky, mi dodáva jedna pani z neďalekej dedinky )
Zobraziť profil Tuška
~ 14.09.2014 - 13:20
Dnešný nedeľný obed bol vynikajúci. Určite bude repete. Ďakujem. Idem skúsiť foto.
Zobraziť profil eri368
~ 27.10.2015 - 20:12
Vyskúšané a vynikajúce! Konečne viem, čo zo stehnom z morky - aj keď vykostenie ma skoro stálo nervy :o)
Zobraziť profil zutu
~ 20.06.2016 - 20:35
Zaujimalo ako robite dusenu karotku a tiez recept na Vasu zemiakovu kasu :-) dakujem
Zobraziť profil emko
~ 23.06.2016 - 08:55
Karotku podus so štipkou soli pod pokličkou na miernom plameni do mäkka, len minimálne podliatu vodou, alebo s maslom. Môžeš tiež skúsiť glazovanú zeleninku: https://bonvivani.sk/recepty/glazovana-zelenina A na dobrú zemiakovú kašu treba hlavne dobré zemiaky. Kúp pevné lojovité, alebo aj červené sú fajn. Očisti, nakrájaj na menšie kúsky a zalej vodou len aby boli ledva zakryté. Uvar osolené pod pokrievkou do mäkka. Na konci si zohrej v hrnčeku tučné mlieko s maslo, alebo aj šľahačku a pridaj do scedených zemiakov, rozmixuj tyčovým mixérom do konzistencie, akú máš rada :)
Zobraziť profil Katus
~ 13.02.2020 - 21:03
Dakujem za recept. Pre nas bolo maso prilis slane, ale inak velmi chutne, tak ako vsetky Vase recepty, ktore som skusala. Nabuduce dam polovicu soli a, ak bude treba, dosolim nakoniec.