Morčacie mäso je dosť málo využívané v našej kuchyni, ale taký fajnový guláš v vykosteného morčacieho stehna nemá chybu. Nepodávame ho s tradične s knedľou, ale so zemiakovou kašou a dusenou karotkou.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Morčací guláš

Na polovici oleja osmažíme nasekanú cibuľu do zlatista. Pridáme na väčšie kocky pokrájané vykostené morčacie stehno a poriadne prudko orestujeme.

Pridáme pretlak, rascu, soľ, premiešame a ešte spolu orestujeme. Potom pridáme mletú papriku, premiešame a podlejeme vodou. Len toľko, aby sa mäso dusilo pod pokrievkou. Občas podľa potreby podlejeme vodou a premiešame.

Keď je mäso mäkké, v menšom hrnci urobíme z druhej časti oleja a múky zápražku. Zalejeme ju studenou vodou, premiešame a pridáme ku gulášu spolu s rozotretým cesnakom. Na miernom ohni prevaríme aspoň dvadsať minút.

Celkom nakoniec pridáme majoránku rozdrvenú v dlaniach a už len krátko prevaríme.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Nelisa
~ 30.01.2014 - 10:56

mäsko z morky je u nás veľmi obľúbené, už sme z morčacieho stehna robili guláš aj v kotlíku. A bol skvelý!

Zobraziť profil Mary
~ 30.01.2014 - 11:45

U nas sa pouziva namiesto bravcoveho...pekny recept

Zobraziť profil serpico
~ 25.05.2014 - 19:49

...dnes pani serpicová ukuchtila jedinečnú papu...hlboko musím veru v pamäti začrieť, aby som sa páru dopátral...a pridávam i foto, keď bolo "hotovo" na pekáči (morku,i zajačiky, mi dodáva jedna pani z neďalekej dedinky )

Zobraziť profil Tuška
~ 14.09.2014 - 13:20

Dnešný nedeľný obed bol vynikajúci. Určite bude repete. Ďakujem. Idem skúsiť foto.

Zobraziť profil eri368
~ 27.10.2015 - 20:12

Vyskúšané a vynikajúce! Konečne viem, čo zo stehnom z morky - aj keď vykostenie ma skoro stálo nervy :o)

Zobraziť profil zutu
~ 20.06.2016 - 20:35

Zaujimalo ako robite dusenu karotku a tiez recept na Vasu zemiakovu kasu :-) dakujem

Zobraziť profil emko
~ 23.06.2016 - 08:55

Karotku podus so štipkou soli pod pokličkou na miernom plameni do mäkka, len minimálne podliatu vodou, alebo s maslom. Môžeš tiež skúsiť glazovanú zeleninku: https://bonvivani.sk/recepty/glazovana-zelenina
A na dobrú zemiakovú kašu treba hlavne dobré zemiaky. Kúp pevné lojovité, alebo aj červené sú fajn. Očisti, nakrájaj na menšie kúsky a zalej vodou len aby boli ledva zakryté. Uvar osolené pod pokrievkou do mäkka. Na konci si zohrej v hrnčeku tučné mlieko s maslo, alebo aj šľahačku a pridaj do scedených zemiakov, rozmixuj tyčovým mixérom do konzistencie, akú máš rada :)