Krehký jablčník

emko ~ 19. október 2017 - 6:23

Babičkovská koláčová klasika.

Chutný, vďačný koláčik, ktorý dlho vydrží krehký. Myslím, že ho skoro každý pozná, ale ak náhodou nie, tu je recept :)

Suroviny
Cesto:
 
 
250
g
100
ml
2
ks
 
štipka
Ostatné:
 
 
1500
g
1
ks

Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Prvú rozvaľkáme na pomúčenej podložke a pomocou valčeka prenesieme na plech. Cesto popicháme vidličkou. Očistené jablká na hrubo nastrúhame rovno na koláč, pokvapkáme citrónom a podľa kyslosti jabĺk ochutíme škoricovým cukrom alebo škoricou a cukrom.

Zakryjeme druhou polovicou cesta a tiež popicháme vidličkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 40 minút. Vlažný koláč po miernom vychladnutí nakrájame. Ak ho necháte celkom vychladnúť, lepšie sa krája. Uchovajte ho v dóze, vydrží niekoľko dní.

Komentáre

Žirafka ~ 10. január 2014 - 7:43

Děkuji za recept........jablečník jsem dopoledne upekla dětem :-) a je výborný :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj