Babičkovská koláčová klasika.

Chutný, vďačný koláčik, ktorý dlho vydrží krehký. Myslím, že ho skoro každý pozná, ale ak náhodou nie, tu je recept :)

Krehký jablčník

Suroviny

 

Cesto:

600

g múka hladká

150

g cukor mletý (práškový)

250

g maslo

20

g kypriaci prášok

100

ml mlieko

2

ks vajce
štipka soľ

Ostatné:

1500

g jablko

2

ks cukor škoricový

1

ks citrón

Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Prvú rozvaľkáme na pomúčenej podložke a pomocou valčeka prenesieme na plech. Cesto popicháme vidličkou. Očistené jablká na hrubo nastrúhame rovno na koláč, pokvapkáme citrónom a podľa kyslosti jabĺk ochutíme škoricovým cukrom alebo škoricou a cukrom.

Zakryjeme druhou polovicou cesta a tiež popicháme vidličkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 40 minút. Vlažný koláč po miernom vychladnutí nakrájame. Ak ho necháte celkom vychladnúť, lepšie sa krája. Uchovajte ho v dóze, vydrží niekoľko dní.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Žirafka
~ 10.01.2014 - 18:43

Děkuji za recept........jablečník jsem dopoledne upekla dětem :-) a je výborný :-)