Zemiakový závin

emko ~ 30. september 2013 - 4:05

Veľakrát sa stáva, že mi ostanú uvarené zemiaky. Aj dnes som mala trochu zemiakov od obeda, pridala som vajíčko, múku, cukor a kypriaci prášok. Spracovala cesto a natrela som ho makovo-lekvárovou plnkou, ktorú som mala odloženú v chladničke z posledného pečenia koláčikov.
A hneď je chutný závin na svete :)

Suroviny
Sezóna

Postup je jednoduchý. Uvarené vychladnuté zemiaky na doske postrúhame, prisypeme podľa potreby múku, pridáme vajcia, cukor a kypriaci prášok. Cesto nesolíme, lebo zemiaky boli osolené. Ak je cesto riedke, pridáme podľa potreby múku. Cesto rozdelíme na dve polovice a na pomúčenej podložke rozvaľkáme. Dve tretiny potrieme plnkou. Tú pripravíme tiež jednoducho. Slivkový lekvár zamiešame s makom.

Oba záviny zavinieme, popicháme vidličkou a potrieme mliekom. Vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňov do ružova.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj