Aby sa kokosky rozplývali na jazyku, je potrebné ich správne pripraviť. Preto treba dodržať dávkovanie cukru, aj keď sa to zdá veľa. Cukor treba použiť kryštál, alebo krupicu, nie práškový. Kokosky sa pripravujú sa rôznymi spôsobmi, no mne sa najviac osvedčilo šľahanie nad parou. Kokosky potom vôbec nezmenia tvar, zvrchu sú chrumkavé a vnútri mäkké.

Kokosky

Suroviny

Bielky spolu s cukrom dáme do väčšej nádoby na hrniec s vodou a šľaháme na vysokých obrátkach nad parou. Hmota začne tuhnúť, musí byť až horúca a pevná. Vtedy pridáme ocot a vsypeme kokos a šľaháme ešte chvíľku.

Horúcu hmotu odstavíme a vmiešame do nej múku. Na papier dávame buďto lyžičkou kôpky, alebo vrecúškom nastriekame kokosky. Necháme ich aspoň hodinu voľne vychladnúť a usušiť.

Až potom kokosky vložíme do rúry a pečieme - sušíme na 130 stupňov, pokým sa spodky sami neodlepia od papiera. To vyskúšame tak, že ich príborovým nožíkom podvihneme.

Kokosky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Väčšinou je to za 40 minút hotové, potom začnú dostávať zlatistú farbu, ak vám takéto kokosky vyhovujú, nechajte ich dlhšie.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil klaura
~ 20.12.2013 - 20:43

kokos je moja slabosť ... mám dosť bielok, tak idem na to ... držte mi palce, lebo bielkové pusinky som ešte nerobila ... mám pred nimi rešpekt ... akýsi ... :)))))

Zobraziť profil veronika353
~ 21.12.2013 - 07:49

Pekla jsem kokosky ve středu,povedly se,děkuji za výborný recept,už jsem je zkoušela víckrát,ale výsledek nebyl moc dobrý,až teď:-)))

Zobraziť profil Tuška
~ 27.01.2014 - 13:14

Včera som nevedela čo so sebou, mala som hroznú chuť na niečo sladké. V chladničke boli bielka, chuť urobiť ich bola tiež! Kokosky sa mi podarili v ý b o r n e ! Ďakujem za skvelý receptík.

Zobraziť profil Tuška
~ 14.09.2014 - 14:00

Vidím, že kokosky som robila v januári, no ale foto je v septembri, no i tak še dá no ne.